Notre-Madame

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Din seria „nu mai pot oamenii să-și trăiască în liniște drama”, s-a umplut Facebookul de triști cărora nu le vine să creadă ce s-a întâmplat în inima Parisului. Vaaai, așa ceva?! Și brusc au răsărit selfie-uri cu de-ai mei (mă refer la compatrioți, nu la semeni) în fața construcției care datează de aproape nouă secole. E minunată empatia globală, dar știi ce bine ar fi dacă n-am mai arunca gunoaie pe jos?
* E grozav să respecți istoria lumii (se presupune că o și cunoști prin punctele esențiale), să faci reverențe pentru înaintașii creștini care au ridicat asemenea monumente arhitecturale, fără să-i ajute buldozerele și macaralele unei anumite firme care a câștigat licitația pe ochi frumoși... Dar cât de mult m-aș bucura să le facem mai ușoară viața salariaților de la Ecosal! Un deșeu în minus basculat alandala în agora înseamnă o mișcare de trunchi mai puțin efectuată de un angajat al societății de salubrizare.
* Lefegiul de la Ecosal care nu mai are aceeași activitate zilnică - resturile de ambalaje și alte nenorociri fără stăpân, pe domeniul public, fiind tot mai puține - riscă sedentarismul, obezitatea etc. Cu alte cuvinte, după ce acest neam se va educa nemțește, vom întocmi o grilă pentru a contribui pe rând la fitnessul neșcolarizaților echipați în straie reflectorizante. Hei, nu la polițiști mă refeream, ci tot la eroii anonimi care deretică prin intersecție. Azi arunc eu și musculatura abdominală a lui Gigi își obține hapul de antrenament, mâine vei juca tu rolul neisprăvitului și va avea parte și doamna Maria de porția sa de tonifiere.
* Noi, românii, chiar nu suntem indiferenți, ni se face pielea de găină și luăm măsuri. De pildă, Gabriela Firea, primărița generală a Bucureștiului, a anunțat că va dona zece la sută din salariu pentru reparațiile capitale de la Notre-Dame. Doi oameni de afaceri din Franța vor elibera 300 de milioane de euro, iar Găbița lui Pandele va sări cu 1.500 sau 2.000 de lei, naiba știe cât o însemna acel procent înspăimântător. Zece la sută? Păi, cu banii ăștia, francezii pot răsufla ușurați, pot lua în considerare redimensionarea obiectivului. Ei cu Notre-Dame, noi cu Notre-Madame. Deși credeam că Veorica s-ar putea califica în această categorie...

Citit 682 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.