Igrasia populismului

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Ce s-a întâmplat sâmbătă la Iași, Liviule? Moldovenii sunt năbădăioși, iubesc cu patimă, dar trebuie să nu le stai în cale în eventualitatea în care te miros. Și n-au cum să nu-și dea seama când sunt duși cu zăhărelul.
* Dulșele Târg, fief social-democrat mai bine de două decenii, arată a Timișoară a Estului. Nu poți tolera scene putrescente ca aceea de la Suceava sau Botoșani cu „nimic ești tu, mincinosule!”... Nu există politician în țara asta care să-l facă mincinos pe un om de rând, indiferent de statutul său. Mai mult decât un ins cocoțat pe eșichier nu le înflorește nici măcar pescarul-monumentul ficțiunii la marginea bălții.
* Dragnea le promite familiilor nevoiașe din Moldova câte 20.000 de lei. Firește, e vorba de o promisiune electorală, o asemenea sumă i-ar trebui și lui. Există o vorbă în popor – dacă aș avea banii ăștia acum, m-aș însura încă o dată. Irina ar fi de acord, însă numai într-un context avantajos din punct de vedere financiar. 
* „Vor să desființeze dreptul la proprietate. Oamenii pot vota cu ei (n.a. – cu Alianța USR-PLUS), e o țară liberă. Dacă nu mai vreți case, terenuri, mașini, frigidere, aragaze (sic!), e în regulă. Dar trebuie să votați în cunoștință de cauză”, a afirmat șeful Camerei Deputaților la Botoșani. O inepție mai urât mirositoare n-am auzit în ultimii treizeci de ani, iar populismul n-a cunoscut o asemenea igrasie nici în Ungaria, Slovacia, Maria Britanie sau mai știu eu unde. E jignitor pentru o inteligență medie, nu trebuie să fii elită ca să filtrezi acest rumeguș. Haios este faptul că Dragnea le-a vorbit despre terenuri, mașini și case unor amărâți care își plătesc chiria din ajutorul social. Mesajul său nu poate prinde la posesorul de neuron liber, acela n-are vreme să-i asculte elucubrațiile de campanie.
* Au ajuns unii dintre compatrioți s-o certe pe Simona Halep ca pe Veorica or ca pe șeful acesteia, teleormăneanul cu hamster. Chiar și când aromânca bate ca la fasole una dintre adversare, cum a fost cazul franțuzoaicei Mladenovic... Ne vom da seama peste ani cât de important este să ai pe cine-ți descărca furia, căci un număr 1 mondial nu vom mai pupa, nici la tenis, nici la subtilizare de fonduri europene.

Citit 541 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2019 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.