A-ți însuși tu ”însuși”

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cuc de la Transporturi, aflat recent la Brașov, a reluat o trăsnaie auzită acum câteva luni prin județul Caraș-Severin. Zice autorul că românii trăiesc mai bine, d-aia fac cozi interminabile pe șoselele patriei. Dintr-un anumit punct de vedere, asta mi se pare mai gravă decât aia cu electrocasnicele lui Dragnea... Îhî, mai degrabă aș crede că Barna și Cioloș, în caz că ar ajunge la putere, mi-ar ușchi aspiratorul și congelatorul.

* Apropo, deoarece pare să mi se strice frigiderul (așa simt, cam bârâie de ceva vreme), oare ar trebui să mă înscriu în USR? Anteniștii sunt invitați să se abțină.

* Veorica a călcat iarăși gramatica pe gușă, a recidivat ieri, într-un discurs ținut la lansarea unei inițiative de creștere a calității sistemului educațional. Premierul a spus „tu însuși”, în loc de „tu însuți”. Probabil că madam voia să conjuge verbul „a însuși”. Unii au încercat în preajma copiilor săraci... Nu să conjuge, ci să-și însușească. Și le-a ieșit, inclusiv la ultimul termen de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

* Miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul companiei de comerț electronic Alibaba, a declarat fără pic de jenă că munca peste program este o uriașă binecuvântare pentru tineri. Care o mai cumpăra de la acest nenorocit. Comentarii:

1. De asta ne pleacă junii din țară, din cauza programului de lucru înspăimântător. Doar n-o să spună cineva că Elena Udrea a îmbătrânit. Sau Sebastian Ghiță.

2. A rămas Codrin Ștefănescu, însă cu ce ne ajută ăsta pe noi, domnișoară? Am parafrazat un clasic în libertate.

* Guvernul venezuelean a redus săptămâna de lucru la doar trei zile, de luni până miercuri, pentru a scădea consumul de curent electric, pe fondul penelor repetate. România nu bate pasul pe loc, se apropie de statul aflat pe continentul american: săptămâna asta are patru zile lucrătoare (pentru bugetari), iar cealaltă doar două (tot pentru bugetari). Dacă facem media, câte zile ne ies, doamnă Veorica? Șase, aveți mare dreptate, iertați-mă că v-am inoportunat!

Citit 1074 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 18:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.