Duty free, boss!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

L-am auzit ieri pe întâiul mustăcios la un miting desfășurat la Târgoviște. Ah, Târgovișteo, câte ai văzut, fată, și cât de frig era când s-a oprit acel tab... Dar celălalt avea căciulă de astrahan. În schimb, nu deținea mustață, erau la modă numai favoriții. Adică, perciunii, ca să ne înțelegem.

* Zice șeful suprem al Veoricăi că e zgomot mare în țară, că banii din buzunarele românilor fac larmă, că tabăra locatarului de la Cotroceni zumzăie ca să nu se mai audă sunetul protuberanței economice. E o erecție industrial-agricolă, ceva fără precedent. Cam pe aici bate proprietarul de hamster ridicat la rang de înalt demnitar. Păreri de ins care nu poate gusta precum pelicanul tot ce i se azvârle de pe mal:

1. Dacă unele buzunare sunt sparte, sunetul iese tot spart, uneori vine la pachet cu diverse izuri. Ca la cinematografia 5D sau 7D...

2. Ăla, conașule, nu e duduitul economiei, sunt motoarele avioanelor care îi duc pe mulți dintre ai noștri peste hotare. Definitiv. Îhî, pentru că se trăiește bine în țara lor.

3. Ca să revin la etapa buzunarelor, nu recomand palparea materialului. Dacă n-o să găsești bani deloc? Poate fi și din cauza săculețului cusut de croitor - când stofa nu e de calitate, cedează.

4. Despre buzunare, sub altă formă, ca să nu mă prind eu, un călător de rând, se vorbește mai abitir în troleibuz. E „caraiman”, ar putea veni Codrin cu elemente ajutătoare.

* Madonna a cântat două melodii la finala Eurovision și a încasat un milion de dolari. Așa business n-a reușit nici măcar Darius Vâlcov, deci nu găsim exemple pozitive nici la occidentali.

* Șeful de la Transporturi, prezent ieri la Galați, ne-a arătat unde va fi construit un aeroport internațional. Ar fi putut s-o facă și după campania electorală, dar n-ar mai fi avut același efect. I-am fi putut trasmite un cinstit „Duty free, boss!”, mesaj interpretabil, dar n-am avut chef de polemică.

* Presa focșăneană acuză că mustăciosul i-ar fi furat aeroportul baronului Oprișan, ca să-l aducă la Galați. Invidioși mai sunt ăștia de pe Milcov - de la noi se va pleca mai repede spre Moscova.

Citit 858 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 17:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.