Ieși! Duminică

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Până la urmă, n-ar fi rău să ieși la vot. Duminică, până una-alta, dacă nu pleci în alt stat UE... Deși, n-ai mai avea timp de aclimatizare pentru a-ți crește dreptul de vot pe acolo. Și gândește cu mintea ta, lasă mesajele „încasate” în ultima perioadă la decantat și ștampilează buletinele de vot! Dacă vei rămâne iarăși în sufragerie, data viitoare senatorul Virginel va chema elicopterul SMURD ca să-l spele pe spinare. Sau să-i ducă gunoiul. Încă o dată, cum ar veni...

* Codrin, băiatul bun la toate din bătătura mustăciosului, a ridicat pe rețelele de socializare un cântecel popular electoral de-a dreptul scandalos. În videoclip se dau în spectacol doi copilași de școală primară (e doar o părere de nespecialist) care elogiază partidul lăudat și de manelozaurul Guță. Dacă te simți inspirat și ai intrare, poți să ajungi și la Metallica sau la Montserrat Caballé, ca să-ți frigă un imn de campanie. De fapt, la doamna nu mai poți veni decât cu urna mobilă, căci a plecat dincolo, Via Teleorman. Se ridică următoarele probleme:

1. Imoral este, nu știu dacă e și ilegal (așa ar trebui să fie) să folosești minori într-o melodie politică. Altfel, parcă se burzuluiau unii acum doi ani, când cetățenii responsabili ieșeau la proteste cu ale lor odrasle în cârcă. Se aude, doamnă cu microfonul uitat în priză?
2. Tehnic vorbind, calitatea piesei aruncate în on-line e deplorabilă, Guță măcar s-a chinuit ca să-i iasă câteva rime frumoase. Aici, după capul celui care a gândit versurile, „bostan” vine la pachet cu „Timmermans”, „avem” cu „Parlament”, „bani” cu „mari” etc. Și cât de relevant este când doi mucoși, care abia știu tabla înmulțirii, lălăiesc următoarea imbecilitate: „Frunză verde de bostan / Eu nu-l vreau pe Timmermans”? În primul rând, Gigel și Maria, cum i-o chema pe artiștii care uneori se mai scapă în pantaloni, nu pricep ce-i acela bostan, darămite numele olandezului care, nota bene, a câștigat alegerile în Olanda.

* M-a lovit ulterior informația conform căreia Protecția Copilului face anchetă după clipul electoral în care cântă minorii nevinovați. Desigur, vor fi aplicate amenzi. Anul următor.

Citit 707 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.