Finețurile Veoricăi

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Iarăși a apărut Iordache la tribuna Parlamentului, mă refer la insolența cu care li se adresează celor din Opoziție. Oare pentru inși de acest gen se poate și fără perioadă de carantină? La dezinsecție fac trimitere, Doamne ferește de altceva...

* Veorica a scăldat și ieri limba română, cu ocazia alocuțiunii dinaintea votului pe moțiunea de cenzură. A spus a mia oară „preșidenție”, cu toate că e limpede pentru oricine că termenul corect este: du-te, fată, acasă mai repede, că ai uitat alea pe foc!

* Neconflictuala de la Videle s-a folosit și de alte barbarisme lexicale, precum „sunt determinată” (corect este „sunt hotărâtă”) sau „locații pentru secții de vot” (corect este „locuri pentru secții de vot”), însă acestea par deja nuanțe, greșeli de next level, scăpări pentru care și un membru al Academiei Române ar mai închide ochii. Nu definitiv.

* Fostul președinte UEFA Michel Platini a fost arestat într-un dosar de corupție. I s-a reamintit în treacăt ce mare fotbalist a fost, iar reacția sa e memorabilă: Cu ce mă ajută asta pe mine, mademoiselle?

* Producția cinematografică „Cernobîl” a dus la creșterea vânzărilor de pastile cu iod. Un fel de buline de putut. De putut să trăiești fără să fii bolnav, dacă-mi este permisă o frazare în genul intelectualei din cocul Palatului Victoria.

* Fiul Rovanei Plumb a ajuns numărul 2 în PSD Dâmbovița, prima fiind a sa mamă proaspăt aleasă pentru Parlamentul European. O merită din plin băieții și fetele din partid care credeau că meritocrația, zâna competenței într-o lume pe care n-am văzut-o încă, taie și spânzură. Nu prea taie, acesta e adevărul crunt, mai degrabă mângâie și freacă.

* O femeie din Muntenia a ajuns la spital bătută de un vecin căruia i-a cerut să dea muzica mai încet. Nu se știe unde bătea doamna: volumul muzicii să fie mai mic sau calitatea piesei să scadă.

* Rareș Bogdan, moțul PNL-ului din cel mai recent scrutin, a fost la Antena 3. Rămâne să stabilim - s-o facă specialiștii! - dacă e mai rău sau mai bine că a fost și la Realitatea TV.

Citit 1041 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2019 17:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.