Legea lui Cromozom

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Am găsit pe Twitter o fotografie-manifest care, în mod normal, tulbură, destabilizează. N-am zis că șochează, termenul și-a pierdut din putere, e ca firicelul de apă care se scurge de la rădăcina bazinului de toaletă. Despre ce-i vorba? La marșul comunității LGBTQ din București, două tinere viu colorate purtau pe umeri un panou pe care scria următoarea mizerie: „Familia tradițională distruge vieți!” Hop-așa, cum așa? Chiar așa, cum ar fi cântat la unison garda de umor vetust a lui Țociu și Palade. Ne aflăm într-un moment foarte delicat, ca să apelez la un eufemism:

1. Înțeleg să respecți diversitatea, să accepți orientarea sexuală sau religioasă a unei persoane. A accepta, în cazul de față, e sinonim cu a nu-ți băga nasul peste celălalt. E, în definitiv, sensul corectitudinii politice, zodie în care trebuie să conviețuim.

2. Marșul băieților de la Noua Dreaptă, organizat concomitent cu Gay Parade, mi s-a părut forțat, ostentativ uneori – ar fi meritat o altă zi și altă oră pentru desfășurare. De ce să existe mereu riscul unor încăierări? Pacea le rezolvă pe toate.

3. Legea lui Cromozom, pe care n-ai mai găsit-o în altă parte, e simplă, o las să cadă astfel în această pagină: fii cromozom cu mine, ca să fiu cromozom cu tine!

4. Pardon? Familia tradițională distruge vieți? Apăi, dragile moșului (mă adresez fetelor din poză), aici ați aterizat fără acord pe teritoriul altora, adică pe spațiul majorității care v-ar discrimina. Cum ar veni, tu, minoritate, ai voie să faci prozelitism, unul chiar jenant când apelezi la o asemenea inepție? Nici Veorica, acest Bulă al spațiului european, n-ar fi în stare să emită o tâmpenie cu atâția solzi.

5. Familia tradițională distruge vieți? Pe cuvântul vostru de onoare, alde maică-ta știu ce v-a trecut prin țeste sau ați primit acel carton gata mâzgălit? Dacă subsemnatul, cu chef de hârjoană, v-ar invita la un suc în buricul târgului (intenția mea să fie clară, și anume întemeierea de familie tradițională cu una dintre voi), ați fi chiar atât de consternate? E posibil ca din cauza voastră să nu comentez știrea conform căreia și Orlando de la Finanțe va candida la prezidențiale? Rușine, fetelor!

Citit 728 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2019 15:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.