Să ne ducă ăla sacul de gunoi?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Fără să fiu un fan al glumelor cu Ion Iliescu, am remarcat că fostul președinte a solicitat și ieri urna mobilă. Alții, care n-au votat niciodată de când li s-a copt acest drept, doar s-au uitat la termometru și au intrat pe Netflix. Liniștiți. De astăzi ar putea afla că au apărut noi taxe. Să facă liniște, nu s-ar mai auzi bormașinile.

* Evident, nu pot fi criticați contribuabilii din mediul privat cărora li se caută încontinuu nod în papură. Nu de ieri, de azi, ci poate de câteva decenii. Ei, dacă au boicotat scrutinul de ieri, trebuie convinși să nu-și înstrăineze businessul cu obiectivul categoric de a emigra. N-am ce să mă fac cu bugetarii care, în mod inconștient, au rămas acasă, cu telecomanda pe albumul duminical. Nu Corina Chiriac vă trebuie, nene...

* M-am săturat cu cele statistici vizavi de votul din diaspora. Iarăși să ne salveze românii plecați în pribegie? Nene, așa ne obișnuim să lăsăm sacul cu resturi menajere în fața blocului, undeva lângă ușă. Poate ni-l duce diasporezul.

* M-am minunat ieri, pe la prânz, că Teleormanul stătea extraordinar în topul prezenței la urne, ceva peste scorurile din Ardeal. Înțeleg că și cei vii și-au dorit enorm să bifeze evenimentul - era una dintre ei, o dată în viață, într-o finală de acest gen.

* Gluma turului secund a venit de la fostul premier PSD Mihai Tudose. El susține că a votat la Bruxelles pentru redarea prestigiului formulelor matematice. Brăileanul e simpatic, dar îi va atârna toată viața tinicheaua din ultima seară de mandat ca prim-ministru. Venise șeful Executivului nipon în vizită - și se întâmplă o dată la un milion de ani - iar ai noștri l-au trimis la Muzeul Satului. N-aveam premier, concitadinul lui Terente se războia doar preț de cinci minute cu Dragnea.

* Drăgălașă, ca întotdeauna, a fost și Ana Birchall. Fosta șefă de la Justiție a sugerat că n-a ales-o pe Dăncilă. Cum e posibil așa ceva? Chiar mă întrebam, cu talentul unui cabotin: "România trebuie să redevină o țară normală". Și să mai spui că în PSD nu sunt oameni faini. Mă rog, Anuța a fost dată afară.

Citit 1070 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 17:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.