Vestea bună pentru Iohannis

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* O știre pentru săraci ne spune că în Poiana Brașov va fi dat drumul în acest weekend la instalația de producere a zăpezii artificiale. Un prieten îmi atrage atenția că amărâții frecventează Austria și Elveția, nicidecum dealul de deasupra Brașovului, dar o țin ca încăpățânatul pe a mea. Nu știu cât va ține... Și nu mă refer la omăt.

* E limpede că informația de mai sus îl coafează pe domnul președinte Iohannis. Iertare pentru nemiloasa redundanță!

* Bucureștiul are luminițe stradale, nu și căldură sau apă caldă. Gălățenii își aduc aminte că au cunoscut o asemenea glorie, unii având încă sentimentul că-l înțeleg profund pe românul din Dristor sau de pe Lujerului, în funcție de cum au primit au ba subvenția din partea municipalității. Alooo, s-a primit până în fundul cartierului Aviației? E bine, se aude și acolo, în cartierul Dunărea? Galațiule, mai ai mâinile reci?

* Dar luminițe în formă de minge? Doar pentru că a noastră capitală va găzdui patru meciuri de la Campionatul European de fotbal de anul viitor? Păi, naționala – așa cum am mai scris – nu se va afla acolo, la masa calificaților. Bineee, mai vedem noi prin luna martie, însă tot nu se justifică mingile atârnate de stâlpi. Poate numai ca să fie diversiunea gata: bă, vă dârdâie caloriferele de frig, dar cine va merge anul viitor la Europene, aici, la doi pași de casă? Răspunsul e simplu: cine își va permite un bilet.

* Apropo, dinspre echipa îmbrăcată în galben miroase a distilerie. Cetățeanul Tamaș, arhicunoscut pentru peripețiile sale bahice (dacă nu mă înșel, în Israel a fost și închis din acest motiv), a revenit în atențiile selecționerului.

* Avocatul Cristian Băcanu, numit recent secretar de stat la Ministerul Justiției, a inflamat opinia publică după ce a susținut că fiecare cetățean ar trebui să depună o declarație de avere. Mai ales cei care n-au după ce bea apă trebuie să completeze formularul lui Băcanu – și să scuipe pe post de semnătură, dacă nu se va opri salivația până atunci.

* Potrivit unui studiu recent, 69 la sută dintre șoferii români recunosc că depășesc viteza legală cu bună știință. Cum ar veni, o fac, dar așteaptă și repercusiunile. Nu insistați, nu explic poanta.

Citit 1341 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 18:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.