Tocăniță pe stația orbitală

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Conform statisticilor, șapte din zece români sunt prea săraci ca să-și cumpere alimente și să achite cheltuielile curente. Discuția nu e atât de simplă, așadar sunt nevoit să defalchez:

1. Noi, românii, mâncăm prost, așadar e mai bine să ne lăsăm de acest sport. Ne îngrășăm, susțin nutriționiștii, eventual ne prostim, dacă mizăm pe prea multă pâine.

2. De ce să arunci banii pe salam sau iaurturi, mai ales în luna cadourilor? Vine Moș Nicolae, nene, vei fi întrebat de cadouri, nu dacă ai avut bol alimentar.

3. Vorba aia, dacă ești prea sărac, te duci în oraș să mănânci. E mai ieftin, deci nici nu trebuie să strângi masa. Știi cât de mult îți ocupă din timp spălatul vaselor?

4. Cheltuielile curente trebuie să fie achitate doar de avuți, nu de sărăcime. Premierul Orban ar trebui să dea o Ordonanță de Urgență în acest sens. Când voi afla că și-au plătit datoriile toți talpeșii-becalii-videnii neamului, atunci să fie contactat și subsemnatul.

* N-am scris nici măcar un rând despre tancul din Galați care s-a defectat de Ziua Națională. De fapt, ce să concluzionezi într-o asemenea situație? E veritabilă mostră de umor cazon.

* Messi a luat un nou Balon de Aur, iar Hagi n-a fost invitat la ceremonia de stabilire a grupelor de la Europeanul de fotbal de anul viitor. Precizare: turneul final se va disputa și în România, așadar Federația națională ar fi trebuit să-i împingă o scrisorică parfumată. N-ai cu cine, mă, niște corporatiști lipsiți de veselie.

* Vladimir Putin interzice vânzarea de smartphone-uri fără aplicații rusești. S-o teme că FBI-ul ar putea afla ce nu-și permite să mănânce Igor la micul dejun: fasole sau omletă?

* Până în anul 2028, orice om de rând și-ar putea permite un sejur spațial. Din motive de securitate, nu se i va spune city-break... Sper să nu prindă și anumiți bugetari români această pleașcă, ar fi în stare să facă tocăniță pe stația orbitală.

Citit 1209 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2019 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.