Bieții covăsneni

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Autoritățile ne oferă iarăși date oficiale pe județe, adică s-a revenit la statistica de la începutul pandemiei. Conform datelor, Harghita e farmacia României. Nu a inimii, a României. Mă rog, dragă Viktor Orban, vezi-ți de dictatura lu' matale! Noi abia așteptăm să ieșim din starea de urgență, eventual vii.

* Iată, așadar, un loc frumos în care să ne petrecem vacanța de vară, dacă va mai exista așa ceva anul acesta. Sau pe aia de toamnă or când o vrea Jupânul din Ceruri să ne luăm de bună voie. O să fim niște ciudați când o să cerem concediu de odihnă...

* Nu e Covid-19 în Harghita? I-o zice altfel în zona aia. În altă limbă, am vrut a nuanța. Numai în pielea covăsnenilor să nu fii zilele astea. Cu cine or fi stat ăia de vorbă, mă?

* Senatul a votat, marți seară, un proiect inițiat de parlamentarul PNL Alina Gorghiu, care prevede executarea la domiciliu, sub anumite condiții, a pedepselor de până la şapte ani de închisoare. O fi greșit un termen esențial în legea aia, carantină e asta, oameni buni, nu pușcărie. Sau poate că Alinuța își dorește să redevină importantă ca în 2016, când se ducea cu sendvișul pe la ușile încuiate.

* Mai multe persoane din Sighetu Marmației, carantinate în același motel, s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor (e sintagma care ne-a ocupat în 2020, dar n-o vom da uitării nici în următorii ani). Persoanele în cauză s-au dus la barul motelului, au consumat alcool și au jucat jocuri de societate, s-au filmat și au urcat clipurile pe Facebook. Adică au făcut și treaba Poliției. Pentru prostie, pacienții ăștia – ei ar fi meritat de mult internare, dar spitale pentru lipsă de neuroni n-au apărut încă – ar trebui să vadă mai rar răsăritul soarelui. O vreme, să nu exagerăm, avem unii și mai certați cu legea, implicit mai toxici.

* Meciul de fotbal Islanda - România a fost amânat iarăși de băieții panicarzi de la UEFA. Propun, ca să nu mai pierdem vremea, ca rezultatul să fie stabilit la zaruri. Eventual de pămpălăii din Sighetu Marmației, poate ne-ar ieși o victorie la limită.

Citit 1231 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 20:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.