O dăm cu „creștere zero”?

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Turismul ar putea să ne scoată din criză, dar nu e cazul nici în deceniul următor. Avem alte priorități, mărim pensiile de la 1 septembrie. Căile de acces la pensiunile situate în zone la care Elveția și Austria doar visează mai pot aștepta. La fel și creșterea economică.

* Că vorbeam despre turism, îmi place informația conform căreia Japonia se angajează să ne achite jumătate din cost, dacă o vizităm. Mă gândeam că Mihai Tudose de la Brăila ar putea da o raită până la Tokio, ar avea unica șansă de a-l întâlni pe celebrul premier nipon, care, după desantul de la București, s-a ales cu o bâtă de baseball de la meșterii populari cantonați la Muzeul Satului.

* Jumătate din cheltuială, hm. Le-aș anunța pe potențialele mele gazde din Țara Soarelui Răsare că-mi doresc să sparg aproximativ 5.000 de euro la ei, iar după ce voi trece de primele două mii, îmi voi face bagajele. Ah, negreșit voi cere restul din jumătatea promisă. Mi-s fiu de dac, din neamul lui Mitralieră (nu la fel de dârz ca Gerula, dar orișicât), îi păgubesc din vorbe.

* Orban l-a completat pe Cîțu. Premierul, cu alte cuvinte, deretică după o nouă ieșire a ministrului de Finanțe: "Pensiile vor crește de la 1 septembrie, dar vor crește cu atât cât ne va permite economia". Păi, după toți finanțiștii republicii care nu vor candida anul acesta nici măcar la șefia unei asociații de proprietari, economia n-ar permite o asemenea extravaganță. Dar la noi a făcut istorie sintagma „creștere zero”, ca să nu spui că e „creștere negativă”.

* Numita Margherita din Clejani a fost prinsă la volan sub influența drogurilor. A lovit o mașină în București, iar peste câteva luni va fi iarăși invitată pe canapelele din studiourile de televiziune. Nu ne protejăm noi vedetele de carton? Dacă unul dintre cititorii mei, inclusiv subsemnatul, ar trece pe roșu în intersecție și i s-ar găsi și echivalentul unui pahar de bere în sânge, s-ar trezi c-un început de carantină la beci. Beizadeaua lăutarilor și Clejani sau loaza lui Iorgulescu de la Liga de Fotbal, un caz și mai complicat, este ascunsă de ochii opiniei publice și revine cu un infailibil lifting facial. Eventual pe dormeza lui Măruță - "Ia să vedem cum ne povestește X sau Y ce a simțit atunci când, fiind sub influența substanțelor halucinogene, a intrat pe contrasens". Mulțumesc, luăm o scurtă pauză de publicitate.

Citit 1139 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 19:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.