Ștersul cu perdeaua

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Guvernul a decis, în ședința de joi seară, că se va putea face plajă nu doar pe șezlong, ci și pe cearșaf. Pare să fie mâna domnului Raed Arafat, domnia sa e cu deciziile de acest gen. Nu mă pișcați, nu mă tachinați, nu sunt dispus să explic gluma.

* Aștept cu înfrigurare să ne spună vreun purtător de cuvânt de la Palatul Victoria dacă avem voie să ne ștergem cu perdeaua. Sau de perdea, ca să fiu riguros până la capăt. Desigur, e vorba de perdeaua din declarații, nu de aceea de la pensiune.

* Arafat zice că luna iulie va fi OK pentru vacanțe, însă destinația trebuie aleasă cu grijă. În funcție de buget, normal. La țară e bine, domnule doctor?

* Așa cum scriam și ieri, Ministerul Agriculturii le permite pescarilor din România să socializeze pe baltă. Doar să nu le ia și dreptul de a se lăuda, că degeaba vor mai ieși din casă echipați pentru războiul cu bibanul, guvidul și știuca.

* Circul făcut de viceprimarul bucureștean Bădulescu, astfel fiind bruiat candidatul Nicușor Dan, e doar preambulul unui spectacol grotesc fără precedent. Lupta pentru rotula duhnind a rasol e singurul argument pentru existența pe eșichier. Cel puțin în anul 2020. Vom uita repede de pandemie, de măști și de spirtul cu domnișoara pe etichetă... Și ni se va părea că suntem în câștig: decât un microscopic imprevizibil care a tulburat întreaga planetă, mai bine o bestie bipedă cu mandat de patru ani.

* Relaxarea din turism cauzează furnicături. De pildă, un cappuccino și o băutură răcoritoare costă și 21 de euro la cafenele din Veneția în această perioadă. Cam mult, prea ca la țară. Și de ce aș bea un cappucino? Nu-i nici cafea, nici lapte cu cereale. Tot mai nimerit e un fresh la Mamaia. 40, 50 lei, după posibilități.

* Poliția ucraineană va investiga dacă președintele Volodimir Zelenski a încălcat restricțiile antiepidemice instituite în Ucraina, mergând la o cafenea împreună cu membri ai echipei sale. Firește, șeful statului va fi întrebat de ce n-a încercat și o bere. Oricum imaginea publică i s-a stricat un pic la burtă. Sau să-și fi aprins o țigară, ca Ludovic Orban.

Citit 687 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 20:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.