Starea de asediu avant la lettre

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Tătaru de la Sănătate mizează pe o nouă stare de alertă și după 15 iunie. M-aș fi alertat, ca nație, din alte cauze, dar nu pot vorbi în numele compatrioților. Corupția, hoția de alte feluri, iată motive pentru care România ar fi trebuit, chiar și metaforic, să instituie de mult starea de asediu. De peste două decenii. Din nefericire, s-a purtat masca și atunci, dar în primul rând mănușile.

* E nevoie de bazine de înot, de restaurante, de sălile de teatru și de cinema, cred că ne-am dat seama cu toții că neprevăzutul a trecut. Chiar dacă n-am fost puși la încercare ca alții, putem spune cu mândrie că sistemul medical mioritic e greu de învins. Gata, am scris-o cu talent, a doua oară nu-mi mai iese. Pauză publicitară.

* Ieri au fost înregistrate în România 125 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2. Grosso modo, două cazuri pe fiecare județ, o situație care reclamă izoleta la 150 de kilometri de cealaltă. Apropo, mai există acele copârșeie roșii care făceau deliciul publicului prin luna martie? Frumos număr, domnule Iozefini! Revin, ai un caz într-un municipiu (există și situații izolate, focare, cum li se spune), e chestiune de statistică, nu-mi aparțin datele, și ții în continuare multe activități legate cu sârma ghimpată?

* Conform unui studiu, scrie digi24.ro, bărbații cu chelie au șanse mai mari să facă o formă gravă de Covid-19. În primul rând, așa cum m-am exprimat deseori, asta nu-i o șansă, măi colegi, ci o contra-șansă, ca să fabric pe genunchi un antonim. Se învață mai ușor astfel. Apoi, aveți ceva cu CTP-ul, mi-e tot mai clar. Iar domnia sa a rămas înțepenit în problema clitoridiană.

* România ocupă poziția 57 în topul celor mai sigure țări de vizitat în această perioadă, arată un raport publicat de revista Forbes. N-am să țin cont de primele 56 de locuri, poate că nici nu mi-o recomandă bugetul: tot în țara mea o să-mi încarc bateriile anul acesta. E expresie pururea verde, ecologistă, nici măcar hibridă, cum ar vrea să creadă neamul lui Diesel.

* OMS jonglează cu cifrele dramatice, dacă tot nu i-a ieșit cu noul coronavirus: „Peste 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza alimentelor”. Unii nu vor mai risca, se vor întâlni mai rar cu alimentele. Desigur, și din cauza pandemiei.

Citit 810 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 17:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.