România lipsită de inhibiții

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Directorul Unifarm este acuzat de DNA că a cerut mită 760.000 de euro în plină pandemie pentru o achiziție de măști neconforme (ăsta e un eufemism ordinar, alea erau bucăți de cârpă, măști de zugrav) și de combinezoane. Șpaga – și abia aici ne minunăm ca fraierii – a fost negociată la restaurantul Bârlogul Lupilor, cu toate că atunci traversam ditamai starea de urgență, iar localurile publice erau deja ferecate. Dar pentru trei sferturi de milion de coco, deschizi și Palatul Parlamentului, nu-i așa? Nu te-ncurci c-un bârlog al lupilor. Ai naibii, nu puteau negocia la Doi Cocoși sau la vreo Trattorie...

* Degeaba se râde în detrimentul unor oameni politici care mai întâi au câștigat contracte cu statul, abia ulterior au dat bacalaureatul. Se poate și la 42 de ani, se poate atunci când vrea mușchiul tău. E vorba de un biceps cerebral, doar n-o să mă gândesc la umflăturile tatuate purtate ostentativ de clanurile Duduianu sau Sportivilor.

* Ziceam că râdem în van, și Marcel Pavel a dat Bacul la 46 de ani. Cu cât mai târziu, cu atât mai bine. Te bărbierești dimineața, smulgi părul din nas și din urechi, iei pastila de tensiune, le spui copiilor să stea cuminți în absența ta, repeți pastelurile pe drum, sugi burta și intri în sala de examen.

* Firea de la Capitală s-a victimizat pe Facebook, spunând că nu se aștepta să fie sprijinită atât de mult de primarul de la Voluntari. Deloc întâmplător, acesta e soțul doamnei. Soțul meu e un exemplu de bun gospodar și nu-mi este rușine cu el. Eu mă întreb cum mă mai suportă, se întreabă retoric fosta cititoare de prompter de la Telejurnal. Chiar așa, și noi ne-am întreba cum de mai locuiește în aceeași casă cu șefa administrației bucureștene, însă am început să aflăm și cine e Florentin Pandele. Aproape că nu mai știi cine are ficatul mai rezistent, edilul care se urcă pe catedre la început de an școlar sau moldoveanca ajunsă jupân peste Micul Paris.

* Muncitorii pakistanezi bolnavi de Covid-19 internați în Spitalul Județean Brăila au distrus saloanele în care sunt internați. Asta e incultură crasă, mi se pare că asiaticii ăștia au refuzat cu obstinație școala. Am impresia că la geografie se vorbește despre lamele late din Brăila și Craiova, două exemple serioase dintr-o Românie lipsită de inhibiții. Ce inconștienți!

Citit 750 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2020 17:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.