România Gubernată

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Carevasăzică, CNA-ul le bagă pumnul în nară televiziunilor și posturilor de radio din țară. Tratezi subiectul coronavirus numai după cum ți se cântă în mod oficial, chiar dacă perla sau bomba e vizibilă de pe Marte. De dragul jocului de cuvinte, însă în suflet sunt aprinse toate cele patru ochiuri ale aragazului, pot concluziona că respirăm în România Gubernată. Pentru necunoscători și precizez că nu e exclusiv vina sa, șefa Consiliului Naţional al Audiovizualului poartă numele de Gubernat.

* Manțocăria de sâmbătă, când fuseseră date publicității cifre cu adevărat șocante – 325 de cazuri din nici 1.900 de teste efectuate, ar trebui, cu alte cuvinte, uitată sub preș. Oamenii mai slabi de fire s-au tulburat, au început să înjure pe Facebook, au dat vina inclusiv pe valurile de la mare, au cerut imperios starea de război sau de asediu... În realitate, numărul de teste era de vreo 12.000, dar greșise un Dorel din Grupul de Comunicare Strategică. Panica, se înțelege, intrase până în măduva românilor care se închină la telecomandă. Că tot se întreabă unii jurnaliști bătrâni, cine face, nene, parte din GCS și de ce n-a plecat acasă încă de sâmbătă?

* Ministrul Alexe și primarul Chirica au fost filmați într-o ședință a PNL Iași la care participau 100 de persoane, fără măști și fără distanțare socială. Sau fizică, așa cum îi place președintelui Iohannis. La îndemână e glumița aia de mult fumată (nu e un apropo la premierul Orban!): Politicienii au imunitate, nu riscau să-l plimbe între ei pe Sars-Cov-2.

* Restaurantele trebuie să rămână în continuare închise, cine știe cum explodează numărul de cazuri zilnice? Dar bairamurile pe ascuns și ședințele în care nu se spune nimic pot fi organizate în continuare pe ascuns. Au stabilit și specialiștii – e pericol de infestare doar dacă află presa. S-a trezit și CNA-ul acum, e bine de tot.

* E nevoie și de un CNA al presei scrise, pușchea pe limba-mi! Nu cred, însă, că nu există și acest plan pe undeva. Ca să circule doar știri pozitive, cum propunea un nene de tristă amintire de prin Brașov.

* Președintele Islandei a fost reales cu o majoritate zdrobitoare: 90 la sută. Lui Iliescu i-au dat lacrimile. Ce amintiri, ce mineri veneau apoi prin București!

Citit 874 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2020 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.