Îmi schimb medicul de familie

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* M-am trezit ieri cu o declarație a ministrului Economiei în nas. "Nu mă simt confortabil cu relaxarea. Mi-e teamă că oamenii vor fi puși în pericol, așadar susțin starea de alertă în continuare", a afirmat Virgil Popescu, tipul grizonant cu paharul de ceai (nici nu știu cum se scrie uischi, d-aia refuz să cred că era alcool acolo) din celebra fotografie comisă fără blitz în biroul premierului Ludovic Orban. Carevasăzică, acest domn are curajul de a spune că, ptiu, nu se simte confortabil cu relaxarea. Aha, e clar, trebuie să-mi schimb medicul de familie.

* De ce să-l înlocuiesc? Terminați, situația e destul de sugestivă. Nu mi-a prescris medicamentele nimerite, n-aș avea alt motiv. Numai mie mi se pare că distinsul domn Popescu - și nu numai el - ar fi trebuit să renunțe la mandat după apariția pozei în presă? Cum spuneam, gata, îmi sun doctorul, mi-s tulburat rău.

* Am totuși unele rezerve, au rămas tot mai puțini doctori în țară după eșecul înregistrat de Victor Ponta și Darius Vâlcov, cu toate că pe cel puțin unul dintre cele două documente care ne deposedează de marile creiere ale nației stă semnătura ministresei Monica Anisie. Aproape că-i anulează, îi îndoaie mult efectul.

* În marea pandemică pe care deja n-o mai suportăm, o veste de cancan aproape că ne scutură. Se zvonește că cetățeanul Alin Oprea de la formația Talisman (nu, n-a cântat în deschiderea greilor de la The Rolling Stones, deși pare) ar fi în pragul divorțului. Blestemat an mai este acest 2020, numai rele basculează!

* Rămânem responsabili și nu panicăm degeaba norodul. Mi-o spun doar mie, n-are rost să mă cert cu vreun coleguț de breaslă. De pildă, ieri pare să fi scăzut binișor rata de infectări, însă titlurile au ținut-o langa. Hiperbolizarea unei bile păroase importate din China, e adevărat că microscopice, mi se pare un sport periculos, n-am spus-o eu primul și nu voi fi nici ultimul. E nevoie de precauție: cum vom reacționa la următoarea pandemie? N-om rămâne doar în nenorocitul ăsta de Covid-19... Apropo, poate o să-l botezăm ceva mai ghiduș pe următorul. Ajută.

Citit 1210 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 17:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.