Arafat și asteroidul

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Era greu de crezut că voi mai pica pe vreo emisiune de la Digi douăzeci și patru. Am făcut-o, mă prinsese o emisiune non-covidică. Medicul nutriționist Mihaela Bilic, o voce autorizată în domeniu, m-a tulburat cu următoarea istorie: Fructele înseamnă apă cu fructoză, iar ficatul procesează fructoza similar alcoolului. Asta, pentru că celulele organismului nostru nu au nevoie de fructoză ca să funcționeze, ci de glucoză, ca urmare fructoza se va transforma în grăsime de rezervă. De aceea, fructele trebuie consumate ca un desert și nu în cantități excesive. Altfel, ne vom îngrășa și este o grăsime urâtă, exact ca a băutorilor de bere, care se depune pe abdomen. M-a bulversat, însă precum pugiliștii îmi pot reveni din pumni. Și de pe cele șapte cărări. Iată motivele:

1. Îmi faci vreo remarcă din cauza abdomenului ușor pronunțat? Ești pe cont propriu. Am poftit la plantația de kiwi, nu berică, deci am ocazia să parez ca intelectualul. Nu unul alcoolic, doar ca prieten cu prietenii abțiguiților de conjunctură.

2. Declarația doamnei Bilic ar trebui cenzurată în Moldova, e bătaie de joc la adresa profesioniștilor. Nu te crede nimeni în Vaslui, Iași, Botoșani și nici în județul Galați că o poală de fructe este echivalentul unei navete de "nepasteurizată".

3. Grăsime urâtă mi se pare o sintagmă-balast, e redundanță. Din moși strămoși, cel puțin nouă, românilor, ni se lasă drept moștenire zicătoarea că ce este gras e și frumos și că designul și glamourul sunt hobby-urile lui Dumnezeu.

* NASA ne avertizează că un asteroid de mari dimensiuni ar putea vizita planeta în toamnă. Habar n-am dacă-i vor da voie Arafat, Tătaru și Rafila - ăștia din spațiu cred că suntem sat fără câini? Vii, faci testul, stai în izolare sau carantină, apoi dacă ți-a ieșit negativ te mai ducem cu vorba până când te pozitivăm. Iertare pentru acest verb nenorocit, dar tentația de a da cu oiștea-n gard e pronunțată.

* M-a tutuit ieri un țânțar. Cică mai fusese pe la mine, fără să-l remarc. Ne-am făcut apoi analizele și are dreptate - avem același ADN.

Citit 1041 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2020 17:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.