Hannibal. De meserie lector

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Sunt un oarecare observator al momentelor din social-media, nu-mi atrag atenția doar selfie-urile cu farfurii și cu mâțe, ci și zvâcnirile jurnaliștilor, mai ales ale celor de Provincie. Mă indignează, de pildă, faptul că un reporter din țară care n-a certat în viața lui un politician (nu mai zic că i-a fost mereu teamă să sape după vreun matrapazlâc comis de baroni sau interlopi) își permite luxul de a-i lua la greblă și la degetul mijlociu pe românii din interiorul granițelor. Că nu poartă mască sau că nu stau la distanță unul de celălalt, că aia sau alta... Boss, nu tu trebuie să le atingi obrazul, rămâi la cazurile pe care le relatezi peste an, lasă-i pe alții (nu, nici CTP-ul nu merită să facă asta, în memoria subsemnatului are eticheta lipită în epoca Guzganului Rozaliu) sau măcar fii mai înțelegător, nu încerca să joci rolul justițiarului, nu te prinde! Altfel, ai putea scrie horoscopul, Neti Sandu nu poate verifica pe toată lumea.

* Un muncitor din Iași, trecut de 50 de ani, a fost bătut fără milă de un lector universitar de la Facultatea de Agronomie din Iași, deranjat de zgomotul utilajului pe care "trabajadorul" îl opera. Lector, ha? De fapt, se scrie altfel: Lecter, Hannibal Lecter.

* România, țară greu de caracterizat. Când te îndoaie în bătaie un lector universitar, aproape că nu te mai temi de judoka sau de un lunetist. Pe Rîmaru 2.0 îl iei chiar în râs.

* Administrația Națională de Meteorologie îi face concurență Grupului de Comunicare Strategică - se anunță o lună august mai caldă decât iulie și se face recurs la memoria dosarelor instituției. Recordul ar fi de 44,5 grade Celsius, e înregistrat în 10 august 1951. 10 august? Hm, încă un dosar care ne produce frisoane. Nu știu de ce am impresia că, în ciuda avertizărilor, vom trăi un gustar de vis.

* Se aproximează că 8-9 milioane de români trăiesc încă în afara granițelor statului. Vreau o țară ca afară sau mi-o fac direct acolo? Depinde și de frontiere, unele se redeschid mai greu. Iar dacă-i asculți pe cetățenii de la Organizația Mondială a Sănătății, mereu trebuie să te aștepți la noi pandemii. Cu alte cuvinte, călătorului nu-i mai stă bine cu drumul.

Citit 1228 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.