Să arăt că-mi pasă?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Potrivit unui studiu foarte îndrăzneț, pornografia online generează tot atât dioxid de carbon cât emite România într-un an obișnuit. Așa, și, unde vreți să ajungeți? Chiar e cazul să ni se bage degetul în gură? Mă rog, pumnul... Iar dacă ar reveni starea de urgență... Doamne ferește, am face iarăși găuri în stratul de ozon.

* Am sesizat un soi de fericire inexplicabilă în glasul voice-over-ilor de la știri, e vorba de acei oameni pe care nu-i vede nimeni când citesc informațiile la canalele dedicate sau la posturile generaliste. Și e vorba de bucuria de a anunța că s-a mai închis o prăvălie care cultiva una dintre apucăturile de bază ale mioriticului: consumă, aruncă în stânga și-n dreapta cu banii. Yupiii, zăvor, uraaa, foraibăr, ca să respectăm una dintre limbile dragi ale președintelui României. Efectul de domino ne va urma, ne vom tăvăli, în ciuda afirmațiilor sută la sută electorale emise de ministrul Cîțu, dar atunci ne va izbi altă dramă: cum arată voice-over-ul ăla, ca să-i dai peste nas? Știu, trendul e să te dai cocoțat pe maldărul de măsuri respectate și să arăți cu unghia înspre pitecantropi, cum o spune cu fior poetic părăsitul de har intitulat Cristian Tudor Popescu. Hm, nu mă încadrez, nu sunt atât de sofisticat, eu sunt cu oamenii.

* Cunoașteți vocea din inepuizabilul spot dedicat omenirii pentru purtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Pare că nu scăpăm de el (și nici de timbrul duduii care parlește cu capul în jos, parcă în bătaia puștii), îl auzim și la toaletă, îl și visăm, e parte din existența noastră, ar trebui doar să închidem totul în jur și să ascultăm guguștiucii. Și mierlele. Clipul în sine, cu câteva erori, printre care și ditamai cacofonia, ne servește la un moment dat un sofism de 24 de karate: „Poartă mască, arată că îți pasă!” Pardon, de ce ar trebui să-mi afișez intențiile, pe cine aș impresiona? Guvernule, tu care ai girat un asemenea mesaj, ai o problemă cu asta, simți că aș avea alte interese sau coronavirusul îmi urmărește pașii? De l-aș putea păcăli doar la nivel subliminal, mult m-aș bucura. Pe virusache, firește. Altfel, nu arunc gunoiul pe jos, nu dau muzica la maximum după 12 noaptea și, ce să vezi?, nu sunt copiat de românii certați cu bunul-simț.

Citit 923 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2020 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.