Șurubelnița, ca mod de viață

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am găsit acum două zile o supertrusă de șurubelnițe de la un supermarket nemțesc. Am cumpărat-o pe nerăsuflate. Abia acum pot spune că sunt un bărbat împlinit.

* Mai și începe campania electorală; astăzi se întâmplă și va ține o lună de zile. Cum aud vreo promisiune strâmbă, cum apelez la trusă - aproape că mă felicit pentru alegerea făcută.

* Se vor redeschide restaurantele la 1 septembrie, deși rata îmbolnăvirilor n-a luat-o serios la vale. Stop, pentru persoanele care practică isteria. A nu se înțelege că nu-mi doresc readucerea cârciumelor în viața noastră, și nu mă gândesc doar la cine romantice sau la cartofi prăjiți și multe beri cu băieții, cu toate că tot Dumnezeu le-a lăsat pe planetă. Mă gândesc la drama din industria ospitalității, nenumărați oameni rămânând fără slujbă din martie încoace. Ospătăria mi se pare o artă și, în ciuda aparențelor, se va așterne și vremea rece, apoi cea foarte rece. Nu vei mai putea mânca pe terasă, nu vei mai găsi atâtea restaurante la care să încerci și un fonfleu sau o ciorbică autentică. Pentru asta îmi doresc o HoReCa funcțională, propriul ghiozdan mi-l pot înțepeni și la domiciliu.

* Mă întreba ieri un prieten dacă mi se pare ceva dubios că vor fi redeschise restaurantele, când încă avem 1.400-1.500 de cazuri pe zi, după ce fuseseră ferecate când oficial se înregistrau doar câteva zeci de cazuri. La ieșirea din starea de urgență, ni se comunicau 200-300 de așa-zise urgențe, iar repunerea în funcțiune a mașinăriilor de haleală părea utopică. I-am răspuns că nu sunt din localitate și că n-am ceas la mână, deci să mă mai lase cu asemenea întrebări dezordonate și lipsite de bun-simț.

* Desigur, se va considera că nu e de bon-ton să mă distrez pe seama fotografiei oficiale a primăriței Capitalei, e acea poză de acum o săptămână și ceva, de la BEC. Totuși, nu mă pot abține: consilierii vintage ai lu' Firea solicită redeschiderea industriei CoReGa.

* Mi-a părut rău după meciul CFR Cluj - Dinamo Zagreb, mai ales că a avut și prelungiri, bașca penaltiuri. Am regretat că se intrase bine în noapte și aveam o grămadă de treabă a doua zi.

Citit 1076 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 19:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.