Cafe-concert cu țambal

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Pe canicula asta de final de vară, de ca și cum ne-am fi rezolvat toate durerile de cap, trebuie să așteptăm și rezultatul unei moțiuni de cenzură. Astăzi. A câta e din ultimul an? Le-am pierdut șirul și nu știu dacă mai au vreun sens. Abia aștept să vină ziua de vot. În primul rând ca să fi scăpat de campania electorală.

* Și doar mi-am spus să nu mai citesc orice site de știri, oricât de respectat ar fi... Ce ne facem cu un titlu de acest gen? „Șoc în Republica Moldova: ministrul Sănătății are coronavirus.” Nu pricep, a primit Sars-Cov-2 interdicție la șefii de minister or e vorba chiar despre miniștrii de resort? De ce ar fi un șoc, ca să mai avem un titlu foarte accesat pentru reclamă? Uneori regret că nu m-am făcut tâmplar. Sau lăcătuș mecanic. Ca să râd cu gura până la urechi de pseudoziariști.

* Un concert al manelistului Vali Vijelie, cântare desfășurată pe litoral, a fost întreruptă brusc de polițiști. Și doar v-am zis că angajații Ministerului de Interne ascultă doar Bach. Dar voi, nu și nu, Salam, Guță și alte rime păcătoase...

* Apropo, serile de vineri și sâmbătă (dar ce zic eu seri, că lălăiala a durat până pe la 3-4 dimineața?!) mi-au fost cotropite de notele unui cafe-concert cu dedicații fără număr, fără număr și cu țambal. În aer liber, în cartierul Micro 17. Atleții muzicii de cumetrie au alunecat la un moment dat și spre cultura indiană, se auzea atât de tare încât aș fi crezut că bairamul e organizat la mine în sufragerie. Că-mi venea să le zic s-o lase mai moale doar ca să nu-mi atragă vecinii atenția. De ce n-a intervenit Poliția? Nu știu, dar bănuiesc că Micro 17 este în județul Vrancea. E mai complicat. În plus, așa cum scriam mai sus, ai noștri cu baston sunt cu muzica clasică. Îți pică urechile la o descindere de acest gen.

* Precizare lipsită de umor: locuiesc la aproape un kilometru de proprietatea care propaga sunetele de dor și jale (nu știu dacă era local, s-ar fi consumat o altă ilegalitate). În consecință, aș fi ultimul cetățean de pe planetă care ar trebui să sesizeze autoritățile. Eu și Donald Trump, atât de mare larmă a fost în oraș.

Citit 923 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 20:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.