Arafăt-Frumos-din-lacrimă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Oricât de dure ar fi constrângerile acestei perioade cu care nu suntem obișnuiți - la naiba, primarii și consilierii se aleg o dată la patru ani, iar generalele nu par la fel de complicate! - nu poți să-ți pui bandaj la ochi. Nu mască, ci bandaj. Un ins candidează la șefia unui sector bucureștean, fix acela în care a avut loc nenorocirea de la Colectiv, cu sloganul "Aveţi grijă cu cine votaţi, să nu vă frigeţi!". O nerușinare, ceva ieșit din comun. Evident, e vorba de aceeași persoană care cârmuia acel district al Capitalei în 2015, personaj care și-a făcut intrarea în fenomen răsturnând tarabele cu roșii stricate și luând băbuțele de batic deoarece vindeau pătrunjel veștejit. N-ai cum să mai spui că cele mai bune vremuri sunt cele care urmează, doar să fii inconștient. Și pesimist.

* Specialiștii afirmă că România se află pe cea mai gravă poziție bugetară din Uniunea Europeană. Ca să ne facem o idee, din 100 lei cheltuiți anul acesta de Executiv, 22 lei sunt luați cu împrumut, un asemenea procentaj nemaiexistând în spațiul comunitar. Soluția este sută la sută autohtonă, am mai întâlnit-o la asociația de proprietari - țara ne poate trimite la bunici, preferabil peste hotare, și astfel să fim rași de la întreținere.

* Dansul conașei măritate cu edilul de la Voluntari, întâmplare cu aer de revelație, prezintă nenumărate vicii. În primul rând, nu joci Jerusalema cu pași împrumutați din Lambada, apoi nu înțeleg în ce cameră a conacului a fost înregistrat momentul cultural - pare un soi de capelă. N-ai sufragerie? Ba chiar una kitschoasă, te doare ficatul când îi vezi canapelele old fashion și tablourile încărcate... Și de ce dansezi, madam, în blugi? Se dorește a fi ceva romantic, provocator, așadar puteai îmbrăca o rochiță sau o fustă. Greu la deal cu consilierii mici.

* Raed Arafat este de părere că nepoțeii n-ar trebui să interacționeze cu bunicii, chiar dacă locuiesc în aceeași casă. Vedeți ce ușor este pentru o persoană care nu știe ce înseamnă să te tragă cel mic de mână? „Hai, tataie, până în balcon să-ți arăt ceva! Tataie, acuuum!” Îi poți vinde ceva, însă nu ești împlinit: „Nu pot, mititelule, că vine Arafăt-Frumos-din-lacrimă.” N-ai cum să-i răspunzi piciului decât pe limba sa...

Citit 1041 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 17:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.