Cu sardelele, pe traseul 28

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Potrivit unui proiect legislativ al Ministerului Sănătății, minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante. Așadar, cei mici vor putea, ca înainte, doar să le ia părinților bere la pet și câte un pachet de țigări. Timbrate, e obligatoriu.

* Ministrul Educației a anunțat că ora de curs, în noul an școlar, va avea 50 de minute. "Profesorul va mai rămâne 5 minute ca să supravegheze elevii", a adăugat Monica Anisie. De ce? Ca să nu se împrăștie coronavirusul între școlari. Ce se va întâmpla după program? Mai nimic, alde Gigel, Costel și Ionel vor merge unul lângă altul, cu măștile atârnând de ureche sau în bărbie, bând apă sau suc din același bidon, punându-și piedici și dându-și prietenește palme. Că e în firea ludică a bobocilor - sunt neastâmpărați, am învățat de mult lecția asta, nicidecum obraznici, așa cum îi "gratulează" adulții. Prin urmare, după porția de armată gratuită de la gimnaziu sau de la liceu, urmașii republicii vor îngrămădi regulile în ghiozdan. Și iar ne va certa domnul Tătaru, dar deficitul de personal nu-i vina domniei sale, nici a noastră: de unde să iei câte un gardian cu normă întreagă (adică 24 de ore) pentru fiecare elev?

* Apropo, unii dintre copilași - cei mai mulți dintre ei - vor circula cu autobuzul spre școală și înapoi. M-am plimbat recent într-un 28 de la noi, pe bulevardul Coșbuc. Scaunele sunt dispuse în ton cu regulile pandemiei, pe unele ai voie, altele sunt numai de decor, ca să nu-și facă de cap Sars-Cov-2, iar pe coridor sunt o mie și ceva de sardele amărâte care nu înțeleg de ce nu se pot așeza pe locurile branduite de conjunctură. Ar fi rămas mai puține poziții în picioare, și-ar fi băgat și virusul ghearele în gât. Și nu poate fi rezolvată problema nici măcar de către ministrul Transporturilor... Bine, astea deja nu mai pot pot fi considerate glume.

* Bibliotecarii și polițiștii de la secția Transporturi din Galați au făcut un parteneriat pentru stoparea fenomenului "selfie pe tren". Campaniile informative vor avea loc în gara mare a orașului și la sediul central al bibliotecii V.A. Urechia. Din nefericire, la bibliotecă nu prea mai întâlnești acei juni cocoțați, iar în gară au o singură misiune: să le meargă blitzul, deci să mai aibă baterie la telefon.

Citit 1244 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2020 19:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.