Vetustul coronavirus

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Nu suntem normali, dar nu e constatare de ultimă oră. Un amic a scris pe Facebook despre întâmplarea nefirească de la Grădina Zoo a Timișoarei: toți cei șase canguri de acolo au fost uciși de trei câini care au reușit să treacă de gardul de protecție. Prima replică venită în spațiul virtual dă măsura nebuniei vremurilor pe care le trăim: "Au ucis oamenii mai multe animale, de-a lungul anilor, decât ar putea toți câinii din Timișoara". Comentariul îi aparține unei doamne care, în fotografia de profil, apare alături de un patruped canin. Carevasăzică, nu-s acei câini vinovați, asta pricep. Firește, cangurii n-aveau ce căuta în România. De ce n-ați rămas, bă, în Australia?

* Precizare: n-am câini, îmi puteți consulta declarația de avere, ci numai motani, dar îi prețuiesc la fel pe primii. Cu alte cuvinte, pot fi considerat iubitor de animale - e un soi de pașaport fluturat ostentativ de compatrioții care își pierd discernământul, de dragul celui mai bun prieten al omului.

* Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, apare într-o reclamă a unui local de parastase din Constanța. Și spune următoarele: "Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă." Așa e, mai ales într-o perioadă în care toate restaurantele sunt închise, cum s-a întâmplat până deunăzi. Altfel, ÎPS Teodosie ar trebui să promoveze toate localurile destinate exclusiv pomenilor, mă refer la cele din zona sa. O problemă ar fi dacă mai-marele bisericii de pe litoral ar face reclamă la încălțările lui Cristiano Ronaldo.

* Tot mai mulți oameni din sport, în special fotbaliști, sunt depistați pozitiv cu noul care a devenit deja vetust. Sună bine, l-am rebranduit - vetustul coronavirus. Și ne lovim de aceste informații deoarece protocolul îi obligă pe aceștia să fie retestați la numai câteva zile. În schimb, politicienii, aflați la finalul campaniei electorale (în ultimele săptămâni au umblat printre oameni, au fost prin piețe, peste tot), abia dacă au avut una-două situații ce reclamă izolarea. Așadar, nici ăluia mic important din China nu-i place politica și urăște bancurile proaste.

* Se apropie ziua alegerilor, se închide campania electorală, în schimb sare lacătul de pe secțiile de votare. Poate ne vedem la vot, dar nu ne vom recunoaște. Vom fi mascați. Acum nu ne va mai fi rușine de alegerea făcută.

Citit 1007 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 15:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.