La lockdown comanda!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Am aflat de la colegi că masca devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din Galați. Probabil să nu le cadă tencuiala acestor instituții, altfel nu pricep măsura. La o sută și ceva de metri distanță sau în stațiile de autobuz, ca să nu mai pomenesc îmbulzeala din micro-troleibuzele obștești, sunt grămezi ca la rugby. Cu masca în bărbie sau chiar deloc. Copilașii nu se pot obișnui ca bătând din palme cu noile reguli de socializare și cred că trebuie să fim îngăduitori cu ei. Vor înțelege acest lucru în primul rând posesorii de odrasle, abia apoi și ceilalți. Dar nu toți.

* Pentru fanii carantinei totale, termen care deja face parte din familia noastră (i se mai spune într-un fel și în limba engleză, dar varianta cea mai dură e starea de urgență), Raed Arafat a declarat în weekend că "în acest moment nu se discută de închiderea unor activități sau de lockdown". N-aș miza pe sinceritatea inventatorului SMURD, nu că n-ar putea fi, iar ultrașii blocării economiei și coborârii în beci sau buncăr se pot trata cu limonadă. Cu foarte multă lămâie.

* L-am citit zilele trecute pe Facebook pe un fost coleg care scria amărât despre toxicitatea redeschiderii activităților din domeniul Horeca, branșă pe care n-o consideră importantă în economia românească. Hait! Că astfel au explodat cazurile, că bla-bla... Am vrut să-l contrazic public, pe rețeaua de socializare, însă n-o mai fi fost de mult la restaurant și poate îi scapă chestiuni fundamentale. Bucătarii și ospătarii sunt parte din ospitalitatea autohtonă, calitate pe care turiștii străini o remarcă imediat ce scapă de taximetristul care îi aduc de la aeroport la hotel. La cârciumă se pune țara la cale, într-un local se face mai bine politică decât în Parlament, "reîncărcarea bateriilor" e sintagmă eminamente mioritică, n-ai cum s-o zici în engleză sau franceză. Noi suntem poeți, artiști, avem nevoie de un pahar de ceva, undeva, ca să-i dăm bice imaginației. Sper că e mulțumit de argumentele non-isterice ale subsemnatului. 

* Un croitor de modă – e foarte cunoscut – a creat recent o rochie pentru bărbați în valoare de 1.700 de lire sterline. Nu, sărut mâna, mi s-ar vedea dresurile.

Citit 1057 ori Ultima modificare Duminică, 04 Octombrie 2020 18:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.