Silicon Valley de Galați

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Există o explicație pentru rezultatul zdrobitor de la alegerile din 27 septembrie. Firește, mă refer la cele din municipiul reședință de județ - Opoziția bănuia că primarul care urma să-și consolideze poziția are coronavirus. Nu se cade să te apropii prea mult, păstrezi distanța electorală. Că a fost uriașă, mă rog, uneori mai sufli și în ciorba de burtă dreasă cu iaurt grecesc.

* Abia acum mi-am adus aminte că alegerile au avut loc în aer liber, fără acoperiș, cu risc minim de contaminare. Doar așa se explică de ce unele restaurante - nu în întreaga țară, nu încă! - au fost reînchise. Trebuie doar să rămânem optimiști: cineva are încă obligația de a plăti taxe și impozite în România.

* Specialiștii, inclusiv cei de la OMS, susțin că virusul nu se ia prin apă, dar bazinele de înot stau ferecate de mai bine de jumătate de an. Antrenorii de specialitate au emigrat sau încearcă o improbabilă recalificare - cunosc oameni disperați că nu mai pot profesa, de asemenea părinți de copii care astfel mai aveau o șansă de a-și repara cifoza, gheaba, cum se grăbește românul să pună etichete. Altfel, în campanie am văzut grupuri-grupulețe de susținători ai partidelor, fără să poarte masca pe figură. Și mișunau și polițiști în zonă, dar, eleganți din fire, s-au abținut. Probabil să nu fie acuzați că fac campanie electorală mascată. De fapt, era nemascată.

* Ah, dar nu mai vorbesc anumiți specialiști despre rata uriașă de transmitere a lui virusache? Era un procent nepermis de mare acum două zile, 25 la sută, ca de fiecare dată când ne sunt comunicate „scorurile” din weekend. Sunt mai puține teste, dar statistic prea multe rezultate pozitive. Să scazi brusc de la 25 la numai 9 procente, mi se pare rușinos. Să ne povestească domnul Arafat, că tot a revenit în prime-time...

* Îl auzeam ieri pe un camarad, e ușor timorat, cum propovăduia telemunca. Și l-am contrazis dur: nene, Galațiul practică asta de mult, e căpitan de echipă la jobul de la distanță, prin ecran. Îhî, videochat îi zice. Altfel, ce draci de cârcă online poți face într-un oraș până nu demult dependent de industria grea? Te crezi în Silicon Valley? Bine, un pic de silicon s-ar găsi.

Citit 1222 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 18:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.