Ospătarul și musca din ciorbă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Pe rețelele de socializare se rostogolesc tot felul de glume, bancuri, cum le spuneam în firava tinerețe. Iar Bulă de atunci suferă de multe ori de extrapolare cronică - ba e politicianul cutare, ba interlopul celălalt etc. Nț, bancurile nu pot fi adaptate, ele s-au întâmplat o singură dată. Doar artiștii care le povestesc cu meșteșug se schimbă.

* La fel s-a întâmplat și cu Arafat, de fapt cu anecdota în care inventatorul SMURD ar juca fazan și ar închide șmecheria și așteptarea cu un cuvânt neprietenos în acest context: restaurant. Totuși, cred că poanta cu Raed și fazanul e altfel, mă obligă realitățile economice din țară s-o văd altfel. Secretarul de stat zice, de fapt, "Faliment".

* Un prieten îmi dă peste mână, nu e neapărat panicard, cred că are un spirit critic mai dezvoltat: „mormânt” ar fi cuvântul tăios, cu iz de condamnare, de „game over”.

* Într-o epocă în care un restaurant poate fi închis de la o jumătate de oră la alta, îți trece prin cavitatea bucală o sumedenie de invective. Îți vine să-i răspunzi, ca un arc peste timp, lui Băsescu, fost președinte de țară, care bălmăjea că nu mai avem școli de meserii. La ce să ne mai ajute astea, marinarule? Că nici cu tinichigiul n-o să-mi mai fie rușine, și el va trebui să urmeze reconversia profesională. Pe timp de criză, nu mănânci mașini, le vinzi. Așadar, ar putea fi tot mai puține.

* „Și la ce dracu’ mă ajută pe mine asta, domnișoară?” Poftiți, înmuiați cu simț în seva asta de sinceritate oferită în urmă cu un an și jumătate de Liviu Dragnea, tinichigiu sau mecanic auto - nu mai știu exact care-i calificarea insului...

* Ospătarul anului 2020 este, din punctul de vedere al subsemnatului, primul șomer al republicii. Poștașii, în ciuda evoluției tehnologice, vor mai păpa pâine ani verzi, ei n-au ajuns în momentul de cotitură al băiatului care anunță că vine-vine. Promit că n-o să-i mai atrag atenția nici dacă voi descoperi vreo muscă în ciorbă.

* Se închid și spațiile de jocuri de noroc, carevasăzică am putea asista la blocarea Palatelor Parlamentului și Victoriei.

Citit 1254 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 19:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.