A intrat mamiferul în bătătură

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Aș evita știrile care privesc coronavirusul, exclusiv acest flagel, mă gândesc în primul rând la colegii de breaslă care nu mai eu epitete și care au aruncat superlativele la coș când în România erau anunțate 300 de cazuri pe zi. Bieții de ei... Na, puneți mâna și inventați alte cuvinte, poate vă ajută niște onomatopee!

* Citeam în weekend declarația unui medic foarte bine văzut - nu i-am reținut numele, nu e glumă, însă am început să lecturez pe diagonală - care admitea că în prima jumătate a anului a mers, și nu doar domnia sa, pe afirmații alarmiste, pe chestiuni care să sperie norodul, pe bau-bau și bu-hu-hu. Iar acum culege alte roade, nu cele scontate. Eh, asta înseamnă că omul de rând, ăla care nu mai suportă masca, nesimțitul, cum e gratulat, e ultimul vinovat. Exact ca-n basmul cu Petrică și lupul - săriți acum, că a intrat mamiferul în bătătură!

* Fostul președinte al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, un anume Laurențiu Baranga, a fost reținut pentru 24 de ore, el fiind acuzat de înșelăciune. Mititelul de el era un ilustru și cinic strungar care visa să devină înalt funcţionar de stat. Și ajunsese acolo. Nu-i mare lucru să falsifici niște documente, să arzi etapele e o modă în România. Mă mir că a fost depistat. O fi deranjat pe cineva?

* Să te lupți pentru combaterea spălării banilor, iar tu între timp să ai grijă ca diplomele tale false să rămână curate, neatinse, abia asta mi se pare o meserie frumoasă în mileniul al III-lea. Laurențiu a câștigat în Dănuț, alt diminutiv, un fan pricăjit.

* Premierul Orban a emis o declarație despre șeful de la Combaterea Spălării Banilor, cercetat pentru înșelăciune: "E treaba lui că ne-a păcălit. Nu am avut aceste informații legate de falsul diplomelor". Brava, e treaba infractorului, nu a celor care trebuie să evite postura păgubitului. Cu alte cuvinte, insul certat cu legea, oricât de mult aș urî acest clișeu nenorocit, are dreptul să încerce. Doar fură de la stat, nu de la mine de acasă. Și subsemnatul are dreptul să se considere dezgustat, însă nici în acest an n-a jucat la mult-lăudata Loterie a Vizelor.

Citit 921 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2020 23:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.