Pomana lui Moș Gerilă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am frunzărit în weekend niște fotografii de la o așa-numită măcelărie destinată veganilor din Marea Britanie. Pe rafturi se găsesc produse care imită gustul și textura cărnii: baycon, soysage şi turk’y. Am ținut post într-o vreme, asta însemnând să nu mănânci carne, domnule CTP, și nu înțeleg de ce trebuie să te amăgești cu ambalajul, dacă tu fix de conținut fugi. Vrei păpică din legume, fructe și ierburi? Bună alegere, însă nu trebuie niciodată să-ți mai alerge mintea după hălcile cu șorici, os și mușchiuleț. Lucerna n-are cum să fie parmezan și nici bucata de avocado șuncă de Praga. Apelează-le pe poreclele primite în copilărie, la taraba din piață: dacă e ceapă, n-are nevoie de botez, nu va fi niciodată ceafă! Încă n-am aflat care-s ipocriții din acest tablou, consumatorii sau negustorii?!

* Târgul de Crăciun, sintagmă pe cale de dispariție, se va mai ține pe ici, pe colo, nu și la București, capitală europeană în care noul primar nu și-a dorit nici măcar luminițe ornamentale. Aproape că-mi vine să-l înțeleg pe Nicușor Dan – domnia sa a devenit edil-șef ca să se plângă de sutele de avarii din următoarea iarnă (declarația, nu chiar mot-a-mot, îi aparține), nu ca să-i lucească frizura în momentul în care Micul Paris va tremura de frig. Îți trebuie un pic de curaj ca să te implici într-o asemenea poveste: asta nu-i problemă de matematică, ține de filosofia tocării banului public din 1990 încoace.

* Vizavi de Crăciun, chestiunea e simplă. Târgurile vor mai răsări clandestin până când va fi interzis Crăciunul însuși. OK, poate e un termen prea nemilos, însă nici că va fi uitat nu putem spune. Târgurile Gerului sau Festivalul Ninsorii Virtuale, iată două variante de nume care ar putea fi împrumutate. Pomana lui Moș Gerilă, asta-i titulatura care poate fi împrumutată în localitățile mai mici.

* Personalitățile Adrian Copilul Minune și Țancă Uraganu (de ăsta de pe urmă am mai auzit, însă nu știu ce hram poartă, sper să nu fi intrat în Academia Română) au fost amendați de Poliție pentru că au participat la un chef încălcând regulile sanitare. Nu știu dacă am mai scris-o: unii vor pica în plasa Poliției ca Al Capone. Nu pentru nenorocirile făcute, ci din cauza unei măști de doi lei ținute într-o ureche.

Citit 935 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2020 18:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.