Diabetul mediului bugetar

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Românii care vor reveni de sărbători în țară (e sport național și e bine să rămână așa) vor sta 14 zile în carantină și - nimic nu e întâmplător - vor prinde Crăciunul pe rit vechi.

* Altfel, aud că vor fi închise parcurile pe timp de noapte. Doamne, și cât de mult mi-aș dori să mai hălăduiesc prin parcul Cloșca (o ofrandă adusă promenadei de fostul edil-șef Durbacă) pe la ora 2 și 43 de minute! Chiar dacă acest obiectiv devine pustiu imediat după lăsarea întunericului, asta însemnând ora 17 și 30 de minute.

* Noul primar al Capitalei a anunțat că cele 7 primării din București, aici intrând și administrațiile de sector, ar avea 70.000 de angajați. Cu personalul din instituțiile propriu-zise (aparatul primarului, cum sunt denumite popular), salubritate, transport public, polițiști locali, gospodărirea boscheților publici etc. Eh, acum se explică numărul mare de vizualizări ale șlagărului Jerusalema.

* Dacă Bolojan de la Bihor ar prinde câte două luni de guvernare locală prin toate zonele țării, am putea spera la un organism bugetar suplu, scăpat de obezitate, diabet și de alte păcate. Dar, se va spune, că numai la București și în județul cu Oradea reședință sunt întâlnite asemenea nenorociri. Firește, trăim într-o țară serioasă.

* Iată de ce îmi doresc să nu mai aud oameni din sistem care solicită revenirea la starea de urgență! Cu toate că, imediat după alegerile din decembrie, dacă nu vom asista la vreo surpriză de proporții până atunci, ieșirile „neesențiale” din bârlog vor fi restricționate.

* Magazinele „neesențiale”, cum sunt poreclite de autorități, sunt deja în faliment. Nu toate încă, urmează și altele. Probabil că în locul lor fi-vor ridicate cantine destinate păturii mijlocii. Nu-mi permit să pomenesc noțiunea de sărăcie.

* Loredana Groza a apărut în emisiunea "Chefi la cuțite". A făcut implant de ingrediente în cocă, apoi a băgat plăcinta la solar. Ca glumă suplimentară, căci umorul autentic a fost lovit direct în plex de așa-numita divă sculptată de Matache Micelaru'...

Citit 1179 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2020 17:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.