Mămăliga de la Golaniadă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ne aflăm în campanie electorală, așadar putem să luăm la rost doar partidele și câștigătorii alegerilor de peste Atlantic. A câștigat Biden în Statele Unite ale Americii. Mă rog, sper să fi fost anunțat și el. Ori măcar să conștientizeze acest lucru. Cu adevărat sărbătorește noul vicepreședinte, Kamala Harris. În câteva luni va fi numărul 1 al planetei.

* Nostim este faptul că unii români, care nu știu dacă și cu cine votează în decembrie, se bucură pentru eșecul lui Trump, cu toate că nici nu știu ce înseamnă republican sau democrat. Și nici nu-l deosebesc în mulțime pe noul locatar de la Casa Albă. Nene, voi îl confundați cu Benone Sinulescu, nu-i așa? Doar că are păr.

* Da, eu vreau să câștige Biden, Doamne, ar fi minunat! Am auzit zilele trecute în piață un cetățean de aproximativ 35-40 de ani, cu două doctorate la activ și un master în derulare. Am încercat să-l descos, așa cum m-am priceput, având handicapul măștii pe figură. Voiam să mai aflu câte ceva din politica externă, poate niște miez dulce, că de coaja pe care o prezintă presa de specialitate din România m-am cam săturat. Omul, holbându-se la mine, a ridicat din umeri, o tot dădea în spinarea frizerului "portocaliului" Donald. Nu e destul, ca să folosesc un eufemism, i-am transmis. Înțeleg că insulta printre tarabe e aspru amendată.

* Și tot în piață - fix în aia mare din Centru - am auzit o duduie strigându-i partenerului de viață, ambii vindeau fructe și legume: "Maricele, știu, bă! Diseară facem o mâncare-golan! Prăjim niște ouă, radem brânză peste ele și punem și de mămăligă." Bărbatul o aproba dând din mâini, iar eu mă gândeam la Golaniadă. Cu G mare, copii, caps lock, cum ziceți voi. Atunci chiar explodase mămăliga.

* Extrag o frază întâlnită pe câteva site-uri autohtone, propoziție cu pretenție de titlu care e măcar dubioasă: "Presa internațională a primit duminica aceasta cu ușurare anunțul victoriei democratului Joe Biden la președinția SUA." Mass-media globală a avut un favorit, carevasăzică, nu trebuia să fie imparțială? Mă iertați, vă rog, pentru această glumiță nevinovată! Sper să nu mai păcătuiesc astfel.

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.