Arhaisme și prosteli

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Uneori nu-mi dau seama la bucurie și comit erori care nu-și găsesc justificare. Prin urmare am ieșit iarăși din casă, tot la serviciu. N-am și eu niște prieteni petrecăreți, d-ăia pomeniți de domnul Arafat. Sau poate că tocmai pe mine mă evită.

* Așadar, nu-i voi compătimi, în eventualitatea în care vor fi prinși de autorități. Să plătiți, mă, că vă era rușine cu subsemnatul! Desigur, vă lamentați, căutați scuze de doi bani... Mai puneam și eu doi bani și mai achiziționam o butelcă.

* „Echipa de fotbal Dinamo a bătut” este o sintagmă ieșită din uz, înțeleg că Academia Română o consideră deja arhaică. Și nici în limba spaniolă nu mai are niciun sens.

* În contextul nebuniei fotbalistice din Șoseaua Ștefan cel Mare, băieții de la Dinamo anunță că nu vor mai ieși din casă nici ziua.

* Premierul țării, prins în povestea cu tarabele și legumele autohtone, a declarat că-i plac morcovii românești. Se pot face o mie de glume pe seama acestei afirmații naive. Nici nu presupune al nostru ce miros de ciorbă vine dinspre Cotroceni.

* În 2021 ar urma să crească iarăși salariile bugetarilor - e o informație pe care n-am parcus-o până la final, mă cotonogise o alergie. Și mi-a venit în țeastă următoarea definiție: salariul baban, indiferent că e la stat sau la privat, este util până când nu va mai putea fi plătit.

* Mă copleșește prostia unora de a lăuda victoria lui Joe Biden, de peste Atlantic, am scris și ieri despre tărășenia care pare să-i privească mai întâi de români. Aștept dovada conform căreia în vară noul președinte al Statelor Unite ale Americii a făcut băi de nămol la Lacu Sărat. Asta autenticitate, nu chestii supte din deget!

* Și pe mine mă știe Bideu al lor (parcă era un politician dâmbovițean cu acest renume), însă nu prea își aduce aminte de vacanțele pe care le făcea cu bunicul pe gârlă.

* Am verificat declarațiile pe proprie răspundere, sunt în regulă. Mi-ar trebui și niște motive întemeiate ca să ies din casă după ora 23.

Citit 1147 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.