Zgârci ghicitoare, cine-i?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Mă fac să zâmbesc în hohote - iertați oximoronul! - declarațiile unor compatrioți sus-puși. Nu-i pomenesc, căci ne aflăm în campanie electorală, cu toate că funcția ar trebui să bată proiecția politică. Mă rog, chestii, socoteli, vorba lui nea Bachus. Unul dintre cetățenii cu deplină autoritate în stat spune că măsurile din ultima perioadă sunt corecte și că-și vor demonstra eficiența în două-trei săptămâni. Așa este, monșer, cu ocazia asta mi-am potolit și eu setea plimbărilor nocturne. 

* Un alt domn bine văzut (aici ar exista câteva comentarii, dar nu mai tăiem un copac pentru a avea spațiu-gârlă) le cere DSP-urilor din țară să-și dezvolte capacitatea de efectuare a anchetelor epidemiologice. Una fumăm și alta vorbim? Băieții (am vrut să scriu „profesioniștii”, jur, însă mi-am împotmolit degetele în tastatură) de la direcțiile de sănătate publică abia apucă să răspundă la telefon. Cunosc cazurile unor apropiați, mi-au povestit și unele persoane implicate în sistem - ancheta epidemiologică e o sintagmă de dânșii inventată, ca să-l parafrazez pe Eminescu... E ca și cum l-ai angaja pe Sherlock Holmes, cel mai cunoscut detectiv al literaturii universale, într-un salon de coafură și manichiură.

* Din presa națională nici nu mai știi ce informație să extragi. Ceva despre coronavirus, cu toate că întâlnești breaking news-uri pe subiect și la rubrica meteorologică, sau câteva afirmații beligerante ale candidaților la parlamentare? Aș zice că situația medicală nu-i atât de gravă dacă unora le stă gândul exclusiv la ciolan. Zgârci ghicitoare, cine-i?

* Titlu luat de pe o publicație online: „Scandalos! ONU vrea să impună cu forța educația sexuală și educația despre gen în România.” Nu pricep la ce se referă ai mei colegi de breaslă de la stiripesurse.ro, acolo fierbea la foc mic știrea. Nene, educația sexuală nu mai poate fi predată pe șantier sau în administrația publică, oamenii și-au asigurat deja viitorul. Doar la școală s-ar mai putea întâmpla, însă noi, românii, abia ce am scăpat de acest blestem. Școala online nu e școală, e ca fumatul electronic. Îți aplici ulterior un plasture alfabetic și nu mai înțelegi de ce Ana are mere.

* Sănătatea mintală a devenit cea mai mare bogăție în aceste vremuri.

Citit 1260 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2020 18:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.