Noi plantăm brazi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Acum câteva zile, înainte de a ajunge la serviciu, am remarcat o echipă de muncitori de la Gospodărire Urbană. Erau albăstrei, vioi și mi-am permis să-i abordez din voleu: "Doamnă, vă rog să ridicați pisica aceea de lângă parcare. E plecată de mult dintre noi, cam de vreo săptămână." Nu găsisem un bărbat abordabil, poate și din acest motiv am primit o replică briliantă: Îmi pare rău, noi nu suntem cu pisicile, noi plantăm brazi!

* Peste o oră, o oră și jumătate, am coborât din alte motive și am remarcat că bietul animal fusese cules de pe spațiul verde. Bravo, am zis, însă mi-am dat seama atunci că toată România e în campanie electorală - una ți se spune în față, alta se fumează.

* Șeful statului nu e de acord cu afirmația ministrului Sănătății, care aruncase culpa pe toți românii pentru nenorocirea de la Piatra Neamț. "A fost o afirmație un pic nerumegată. Nu toți suntem de vină", a comentat bărbatul doamnei Carmen de la Sibiu. Brusc mi-am adus aminte de foios, un important compartiment al stomacului de vițel. Mai erau ierbarul, ciurul și cheagul, sper să nu fi greșit, mai ales că zoologia chiar mi-a plăcut. Am divagat, dar v-o servesc pe post de eufemism à la Master Chef. Altfel, zilnic suntem furajați cu tot felul de chimicale de PR.

* România mică s-a calificat iarăși la un turneu final al Campionatului European de Fotbal. Când spun România mică, mă refer la băieții care n-au împlinit încă 22 de ani și care - mulți dintre ei, nu-s inconștient ca să generalizez - n-au citit încă o carte. Dar care e foarte posibil să fi condus deja un bolid cu nu-știu-câți cai-putere. Mă rog, detalii, trebuie să fim mândri cu ei. Creierele nu ne vor mai fi vânate, oximoronul „școala online” nu poate da randament. Sper să exportăm măcar tibii și peronee, ciolane, cum s-ar exprima politicienii.

* Din paragraful anterior se poate înțelege că-i invidiez. Hm, nicidecum, mai degrabă vânez calmul și imaginația unui bucătar.

* Pe final de rubrică, sperând că anumite caractere nu parcurg textele până la final (cam așa se întâmpla în altă epocă), îi felicit pe curajoșii care protestează la Berlin. Televiziunile de la noi difuzează horoscopul, sunt prinse cu altele.

Citit 1077 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.