Cetatea de Scaun Încălzit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Încă n-am priceput încrengătura societății polițienești de la Suceava, poate și pentru că o dată la două ore mai apare un articol, mai este lansată o completare sau vine câte o declarație senzațională. Dar să găsești un milion de euro în ligheane și prin pereții Serviciului de Permise și Înmatriculări, e subiect de block-buster. Netflix și HBO Go, concediați-vă regizorii și scenariștii! Sunteți un soi de OTV, nene...

* Și mă tot gândesc la un titlu care să-i facă cinste afacerii din Cetatea de Scaun a Sucevei. Aha, cred că asta ar merge la fix - Cetatea de Scaun Încălzit or Cetatea de pe Bancheta din Spate. Cu toate acestea, să te ferească Sfântul cu caschetă atunci când te-o trage pe dreapta! Trebuie să fii civilizat, să te uiți numai în față, cu mâinile pe volan și cu ochii pe propriul portofel.

* Deja i se spune fabrica de permise auto, iar ce se întâmpla pe vremuri la Pitești pălește. În schimb, ne putem bucura că mai există o uzină autohtonă, fără implicarea străinilor nenorociți. E foarte important ca profitul să rămână acasă.

* Potrivit un raport recent, o treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la școala online în pandemie. Suntem nevoiți să admitem, îi cam tragem în jos pe occidentali, însă putem să le mulțumim că mai ridică media. Altfel, la ce viteză de Internet au românii, serverele ar fi fericite să profite de ospitalitatea mioritică. Ar fi bine să le găzduim, ar fi și mai ieftin - licențele de Windows sunt opționale și nimeni nu ne poate schimba tradiția. 

* Am văzut zilele trecute la televizor un crâmpei dintr-un meci de fotbal care se desfășura pe o ceață cumplită. Pe bune, m-am întrebat cu amărăciune, de ce nu e subtitrat? Ulterior, mi-am adus aminte de clișeul "partidă de povestit nepoților". Condiția minimă este ca bunicul să fi fost acolo, el să fie sursa credibilă. Și, eventual, să-și fi luat și ochelarii de citit. 

* Întreaga planetă îl plânge pe Maradona, numai CTP și Radu Naum (i-am zis Raed Naum, are ceva din șeful DSU) au mâzgălit texte denigratoare la adresa-i. Ambii sunt dușmanii curentului fashion, se îmbracă îngrozitor, părere personală. Prin urmare, cum să-l condamne pe Diego, mai ales la dispariție, unul care pune cravata la tricou?

Citit 555 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2020 18:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.