Orgia creșterii prețurilor

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* În adolescența mea, motto-ul "Bucuria mișcării" însoțea o marcă de încălțări sport. Astăzi, e deja sloganul unui gel care alungă durerile reumatice. Mi-e frică de semiotica zilei de mâine.

* De asemenea, foarte important este simbolul zilei de duminică, atunci când ar trebui să mergem la vot (scrutin sună fals, neprietenos). Câtă vreme nu e obligatoriu, nu mă mai erijez - am păcătuit astfel de câteva ori, părinte! - în Domnul Emulație ca să-i fac programul compatriotului de rând. Vrei, crezi că-ți sunt reprezentate interesele? Te duci. Dacă nu, lași pe alții la coadă, ca să voteze în condiții de maximă securitate, așa cum ne zic unele voci triste de la televizor.

* Nu-i așa că, și după ce a fost dată publicității creșterea prețului carburanților, ne gândim tot la orgia de la Bruxelles? Da, evenimentul neanunțat la care a participat și un europarlamentar maghiar... Ai noștri dorm în păpușoi, unul nu și-a făcut de treabă pe acolo.

* Șeful Protecției Consumatorului îi avertizează pe părinți: „Să cumpere dulciuri doar dacă au eticheta în limba română!” Uau, și ce ne facem cu cetățenii de altă naționalitate care deja locuiesc pe meleagurile noastre? Sau ai lor sunt imuni?

* Spectatorii revin din acest weekend pe stadioanele de fotbal din Anglia. Suporterii trebuie să poarte măști, să nu cânte prea mult și să nu se îmbrățișeze. În aceste condiții, și fanii echipelor de pe lângă București, alde Chiajna, Voluntari și Clinceni, sunt eligibili. N-am auzit pe nimeni să-și forțeze coardele vocale pe acolo.

* Poliţiştii de frontieră din România au depistat un autoturism de lux care fusese declarat ca fiind furat din Germania cu numai câteva ore înainte. La volan era un sucevean de 62 de ani. Raportându-mă la poveștile urbane, bolidul era condus de acel bunicuț din Occident de la care cumperi mașina despre care nu știi că are măcar 150.000 de kilometri „dați înapoi”.

* Naționala feminină de handbal a României a plecat greu la Europeanul din Danemarca. Când se vor retrage Neagu și Halep, ne vom mai uita la campionatul de cărat neveste.

Citit 802 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 23:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.