Ministerul de mimică

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Cum stăteam într-o poziție, ca să ne aclimatizăm la 2021, ne-a lovit vestea că DNA-ul are o treabă cu domnul Costel Alexe, fost minstru al Mediului. Pare-se că a primit drept șpagă vreo 20 de tone de tablă. Fiind originar din Galați, mi-am pus altfel problema: întâi ajungi ministru, abia apoi îți însușești o cantitate industrială de tablă?

* Serios, îi râd zgomotos în nas o grămadă de politicieni și de oameni de afaceri gălățeni bleguțului de la Iași (înțeleg că a fost ales președinte la Consiliul Județului). Nene, ai stricat un sistem eficient! Ca să crești, pui mâna, nu după ce ai ajuns într-o funcție. Or merge și atunci, dar mai pe furiș.

* Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a îngăduit emiterea unui comunicat de presă semnat și ștampilat de instituția pe care o conduce prin care se cere intervenția anumitor organe ale statului în problema Revelionul cu Garcea la TVR. Că un asemenea demers este insolit ține de redundanța politichiei post-decembriste, însă atrage atenția o chestiune specială: ministrul sau ministerul înfierează, printre altele, mimica actorilor din emisiunea care a devenit vedetă fără să-și dorească. Doamne ferește, când și-or da cu părerea pe marginea prestației sub așteptări a unor staruri din filmele difuzate după ora doișpe noaptea! Nț, nu e deloc distractiv.

* Altfel, în problema vaccinării, se spune că ministerul de mimică întâmpină dificultăți inexplicabile. Eh, nu trebuie deranjat, a rămas în fața televizorului. „Dacă doriți să revedeți...”

* Mă aștept ca Sănătatea, condusă de membrul alianței USR-PLUS (e și mai deșucheată situația, aveam alte așteptări de la acest cetățean), să solicite și VAR-ul în fotbalul de Liga 1 din România. Ar fi la fel de distractiv.

* Numărul 1 de la Educație a făcut anunțul pe care îl așteptau toți elevii din România. Și aparținătorii lor, căci noțiunile de tată și mamă au devenit desuete. Școala ar putea fi reluată fizic sau nu, ar putea continua online or nu se știe și, cel mai important, vom vedea ce va mai fi. Ca în poveștile lui Păcală. Nu și în bancurile cu Bulai, astea sunt, la rândul lor, sortite ieșirii din cartea de istorie. Pe ușa din regia tehnică.

Citit 815 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2021 18:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.