Despre ulii și hiene

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ieri dimineață, zi normală de viață (iertare pentru rima deloc isteață!), dar m-a plesnit știrea conform căreia Toni Grecu, arhicunoscutul om de comedie, ar fi internat în stare gravă la spital. Motivul? Covid-19, firește, nu ne mai putem îmbolnăvi și de altceva. Cel puțin nu ne permitem acest lux. Îți pare rău, spui o vorbă înspre binele persoanei, poate și o rugăciune, apoi - ca să nu fim ipocriți până la capăt - te iei cu cele cotidiene. Ulterior, altă publicație mă trage de mânecă, de pe contrasens: „Grecu nu este la terapie intensivă, este pe o secție normală de boli infecțioase.” Precizarea se impunea deoarece intervenise soția actorului, altfel cu toții am fi știut și astăzi că bietul Toni chiar pătimește îngrozitor (a nu se citi că șederea într-un spital e ca la cinci stele, în Bali sau Antalya). Ulii din presa autohtonă, care copiază apucăturile nesănătoase de la colegii lor din străinătate, sunt mereu restanți la mesele principale ale zilei. Hienele sunt așa-numiții analiști, dar despre ei poate în altă zi.

* Ex-premierul Emil Boc, primarul lăudat al Clujului, se plânge de munca grea de la stat. „Nu avem ce face, la privat este mai ușor”, se lamentează fostul executant al lui Traian Băsescu. Mi-aș dori să facem schimb preț de un mandat. Doar n-o să creadă cineva că Emiluț însuși a dezvoltat acel municipiu devenit alternativă la Capitală...

* Boc a ridicat multe mingi la fileu, mai ales acum, în ajun de Australian Open, însă nu-l văd bine la următoarele întâlniri cu antreprenorii din Dealul Feleacului. Mai bine ridica încă un aeroport sau continua săpăturile la metrou, decât să facă această declarație ineptă.

* Marcel Ciolacu i-a felicitat pe Joe Biden și pe toți ceilalți care vor conduce alături de el. Până când acesta nu va mai putea, îl jenează vârsta și cel puțin un diagnostic nemilos. Dar nu despre acest lucru e vorba - fără felicitarea lui Marceluș de la Buzău, America ar fi stat și astăzi neguvernată. Bravo, boss, ce președinte destoinic are PSD-ul!

* Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că școlile nu au fost niciodată un factor de super-răspândire a coronavirusului. Bine, OMS a spus acest lucru în limba engleză. La noi sunt translatorii în concediu.

Citit 855 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 18:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.