Ne poartă ghinion

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Poate și pentru că a fost mereu în funcție când s-au petrecut nenorocirile, i-am putea cere șefului DSU să renunțe la funcție. Circula cu decenii în urmă un banc care se încheia cam în aceeași notă: Nene, ce nu înțelegi? Ne porți ghinion, nu alta.

* Raed Arafat a salvat România, a inventat SMURD-ul, rostesc dintr-o romantică inerție mulți dintre compatrioți, însă consider că a fost răsplătit cu vârf și îndesat pentru inițiativă. Nu poți dormi apoi toată viața la umbra acestei opere. Poate că sforăi zgomotos și-mi tulburi siesta. 

* Căci, vorba poetului, dumneata ai fost și cu unii, și cu alții, și cu primii doi la un loc și în aceeași barcă, acum te-ai prins și într-o horă mai nouă. Cu alte parfumuri. Nu ți se pare că socializezi în exces? Sau poate că îi ai pe toți la mână cumva...

* Altfel, ministrul Voiculescu (e vorba de Vlăduț, nu vă gândiți la altcineva, chiar dacă numele e periculos!) a avut reacții defazate după incendiul de la Matei Balș. A scăpat și un porumbel altoit cu barza: „S-au construit mall-uri, alte clădiri, mai puțin spitale." N-o fi înțeles, dar n-are nicio scuză, că nu statul a ridicat centrele comerciale, ci anumiți investitori privați. Tot ăia să ridice și spitale?

* Nu i-a cerut nimeni pe bune demisia lui Vlad Voiculescu, ar fi ilogic să avem o asemenea pretenție. Insul abia a intrat în post, dar îmi aduc aminte de atitudinea sa și a colegilor săi după Colectiv. Pui primul mâna pe piatră doar dacă ești zidar, nu neapărat să arunci cu ea. Ah, l-aș fi aplaudat sincer dacă ar fi renunțat la funcție imediat după nenorocire. Cum era lozinca aia frumoasă, care merge numai când ne convine? „Se poate și așa.” Cealaltă, „Corupția ucide”, e utilă numai când nu ești tu la putere.

* Îmi amintește un coleg de breaslă că Vlăduț i-a solicitat un „pa, pa, tu, tu” furtunos frezatului de Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț. Carevasăzică, judecăm după dublu standard. Nu e bine, ar putea sări scântei și suntem deja inflamați.

* Mare brânză, au murit niște oameni și noi încercăm să analizăm situația, căutând vinovații. Mai întâi să apară cei de la Colectiv. Puțintică răbdare!

Citit 1020 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2021 20:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.