”Febra examenelor.” Ptiu, piei!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* În urmă cu două-trei săptămâni, Cristian Tudor-CTP se întreba ironic într-o emisiune de televiziune, chiar în prime-time, dacă le-ar putea spune javre persoanelor care se tratează cu Ivermectină, medicament deparazitant pentru uz animal. Explodase subiectul și la noi, după ce în Statele Unite ale Americii tratamentul cu acest substantiv propriu greu de pronunțat făcuse minuni, cel puțin asta scria presa de peste gârlă. Cum ziariștii noștri trataseră refractar problema, implicit era fake news să spui că Ivermectina e utilă, mai și râdeau deștepții de Facebook de tine... Iar doctorul CTP știa și mai bine, el își permitea să-i și batjocorească pe cei care poate astfel reușeau să rămână în viață. Ieri, în publicațiile online din România – am găsit teza în trei locuri distincte – vorbeau specialiști autohtoni despre eficiența acestui produs care, e drept, nu rezolvă mătreața, principala problemă (vizibilă) a gazetarului pomenit. Firește, nu-și va prezenta scuzele, domnia sa e prins cu treabă serioasă de câteva zile – îl va boteza, rămâne să aflăm unde, pe IPS Teodosie. 

* Senatoarea Șoșoacă, devenită personaj-marcă înregistrată din decembrie încoace, s-a filmat în timpul unei petreceri cu mai multe persoane, bairam în care le-a făcut dedicații lui Iohannis și Arafat. De circ nu duceam lipsă, asta o știa și parlamentara AUR, nouă niște pâine ne-ar mai trebui. Slavă Cerului că au fost precipitații pe săturate în această iarnă, altfel am fi rămas cu mâna întinsă la politicieni. 

* Astăzi vor fi redeschise școlile, unele dintre ele, iar gânditorii din fenomen își pun următoarea problemă: ce ne facem dacă elevii se vor trezi cu febră în timpul orelor? Eh, ne-am putea gândi că, din luna martie a anului trecut, au uitat aproape totul. Vax, online, să nu ne ferim de acest diagnostic! Și o ecuație de gradul întâi te poate pune în încurcătură. Doar n-o sta paznicul cu pistolul în mână în sălile de curs...

* Sintagme ca "febra examenelor", "tensiunea orelor deschise" nu vă mai sunt familiare? De ce să le luăm numai la propriu, gata, a decedat capacitatea extraordinară a poporului român de a se folosi cu mare talent de figurile de stil? E drept, folclorul mioritic, părere personală, prezintă de câteva decenii unele comorbidități.

Citit 598 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2021 17:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.