Bișniță, nu biznis

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Nu înțelegeam de ce românii nu mai pronunță termenul de „afacere”, cu sau fără plural, ci numai „biznis”. Și ieri am întâlnit măcar două situații de acest gen, argument solid pentru a crede că vom ieși, cândva, din criză, oricare ar fi aceea. Dar de ce biznis, e și altceva în afară de snobism? Să-i fi rămas acest popor devotat bișniței? Ca să nu spună careva că noi, în perioada post-decembristă, am avut de-a face cu acel capitalism...

* Ehei, cât de mult i-am așteptat pe americani și cât de puțini dintre noi i-au cunoscut cu adevărat! Mă refer mai mult la acel spirit, a nu se înțelege altceva, domnule Bulai!

* Nu l-am pomenit în van, deputatul USR-PLUS i-a felicitat pe chinezi la intrarea în noul an. Paranteză: China are acest obicei în februarie, însă n-ar fi făcut pasul și în 2021 fără felicitarea de tip compunere de elev silitor a parlamentarului român. Despre ai lui nu prea scrie Bulai, el a ajuns la alt nivel, îl preocupă problemele planetare, nu dacă are Bucureștiul căldură în dormitor.

* UEFA zice că n-a fost rasism la Sebastian Colțescu, cunoașteți scamatoria, n-o repet. Carevasăzică, arbitrul român nu poate fi condamnat. Dacă nu întreabă și ăia de la forul european pe cine trebuie... La noi, pe Facebook, se luase decizia din seara cu pricina.

* Vai, dar ai noștri, români săritori la rău, i-au linșat și pe cei care încercau, cu motive pertinente, să-i ia apărarea olteanului căzut în oala cu lapte de la Paris. Bine, așa se întâmplă când te repezi de la o postare cu pisici înspre corectitudinea politică.

* Tik Tok a devenit sponsor oficial al competiției de fotbal Euro 2020. Nu pricep, ceva scârțâie. Care 2020, încă n-am trecut în 2021? Și de ce tocmai această rețea de socializare? Se putea și mai mult, i s-ar fi putut cere sprijinul unei platforme mai zglobii. Și e de la noi. SEAP, de exemplu.

* Am aflat acum două zile că ne aflăm sub patronajul lui Mercur retrograd. Or ceva de genul acesta. Sau poate că numai unele zodii, n-am habar, am preluat mecanic informația, însă îmi convine de minune. Am pe cine să dau vina dacă nu-mi duc sarcinile la bun sfârșit.

Citit 814 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 15:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.