Zodia Neculailor

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Nu mă pricep, nu sunt un consumator de astfel de artă, abia anul trecut am observat de la câțiva metri distanță capodoperele lui Brâncuși, de la Târgu Jiu. Nu mă ridic la nivelul compatrioților care ieri, în locul obișnuitelor poze cu mâțe, au scris fraze sforăitoare la adresa marelui sculptor. Îi cunosc teoretic opera, însă niciodată n-am avut pretenția că-s brâncușolog. De aceea sau poate din alte motive, n-am înțeles colecția de piese reprezentând arta modernă de pe holurile Primăriei sectorului 1 București. Sper că totuși încă am dreptul să nu mă declar fanul acestei expoziții... Dihania cu burtă mi-e și antipatică, știți cât am pătimit ca să-mi recâștig abdomenul plat? Nț, încă n-am reușit până la capăt.

* Dacă nu-mi place vreo sculptură din instituția condusă de Clotilde Armand (și, serios, chiar nu mă omor după niciuna!) nu-s cocalar, cred că sunt în stare să-mi cunosc limitele. Ascult muzică clasică, hard rock, n-am făcut vreun laudatio la adresa domnului Vali Vijelie, parcat în Zanzibar alături de alți români. Așadar, cu riscul repetiției, nu sunt cocalar, cum a scrijelit in rem pe Facebook un primar din județul Galați, care cu generozitate a jignit întreaga presă autohtonă. Nu se scrie în media despre un subiect anume? Lezezi micile ierarhii ale unor cetățeni cocoțați vremelnic într-o funcție. Ah, era să uit. Mie-mi place "Car cu boi" de Grigorescu.

* Precizare: nu-mi pasă că arta modernă nu-i nici pe placul lui Ciolacu de la PSD, ba chiar puțin îmi pasă ce declară buzoianul ajuns moț la social-democrați. Ca să fie limpede, nu-s pesedist, doamnă Clotilde, Doamne ferește!

* Ioan Niculae, om de afaceri și investitor în fotbal, a primit acum două zile o condamnare de cinci ani cu executare, dar abia de ieri a intrat în cantonament. La revenirea în țară, a fost arestat și, așa cum ne-am obișnuit, va face maximum un an și ceva. Ideea e, însă, alta: Ioan Neculaie, tot miliardar și de asemenea cu urme în sportul cu bășică, a făcut sau face închisoare, n-am o evidență clară în acest sens. Concluzie: dacă te numești Neculaie, Niculae, Niculaie, Neculae sau Nicolae, undeva în această zonă părăsită de confort, nu-ți boteza băiatul Ioan sau Ion! Nici măcar Nelu, din superstiție. Îi va purta un mare ghinion, parol.

Citit 890 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Februarie 2021 17:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.