Tulpină de mărțișor

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* E 1 martie, ne trezim la viață. Parcă ăsta era mesajul, deși Rafila, Arafat și ceilalți conducători de facto ai republicii ne vorbesc despre tulpini. Așadar, nicidecum flori, ghiocei, toporași etc. Tulpini, exclusiv. Tulpina de mărțișor este cadoul de care nu știm să ne descotorosim. La mulți ani, dragă primăvară, ne e dor de tine!

* Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, este noul trezorier al Federației Române de Rugby. Cu alte cuvinte, domnule Florin Cîțu, grijă mare pe timpul mandatului! Cam asta vă așteaptă după ce veți ieși de la guvernare. Or ba, că ați trecut deja în cabinetul premierului.

* Crâmpei de Românie, e acea țară pe care o știam într-un fel înainte de pandemie. O femeie din București, care a accidentat mortal doi copii aflați pe trotuar, a mărturisit la audiere că a pierdut controlul volanului, deoarece nu conducea prea des, și a încurcat pedalele. Nu s-a fâstâcit, în schimb, când a achiziționat autovehiculul - dacă urci mai rar la volan, îți iei ditamai tancul. Avea, deținea, se fălea! E posibil să prinzi câte un război pe poziția conducătorului auto, atât de rar se presupune că șofa duduia. De aceea și investiția serioasă.

* Detaliu important: doamna, după audieri, a plecat acasă. Slavă Cerului că momentan nu mai are dreptul de a conduce. I-a fost retras permisul. Deși, la câți se încumetă să iasă pe străzi fără să fi obținut în prealabil documentul necesar (cazul fotbalistului Coman de la FCSB este cel mai elocvent și cel mai revoltător)...

* E fapt divers, categoric, însă știrile cu nenorociri pe străzi/trotuare s-au înmulțit îngrozitor în ultimele săptămâni. E un soi de epidemie sau o tulpină de iresponsabilitate, dar nu vrem s-o recunoaștem. Ne dăm pe după castan și culegem roadele.

* O femeie din China care a comandat un iPhone a rămas uimită când a desfăcut pachetul și a găsit o cutie de iaurt cu gust de mere, în loc de smartphone-ul dorit. Dacă e iaurt cu bifidus esensis, n-are rost să mai comenteze, îi va face bine. Altfel nu pricep de ce toate reclamele de la televizor care vizează balonarea sunt populate exclusiv de doamne.

Citit 688 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2021 22:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.