Muritor și redundant

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Scrie presa națională că șefii Poliției Bacău, demiși după masacrul de la Onești, au fost mai mult promovați decât sancționați. Păi, i-au făcut reclamă orașului. I-aș fi angajat ca directori de marketing ai județului.

* Până la urmă, UEFA a stabilit definitiv că arbitrul român Colțescu n-a fost eroul unei scene de rasism la acel meci de Liga Campionilor despre care s-a vorbit și pe Lună. Cu riscul de a-mi repeta anecdota, celor de la federația europeană de fotbal le lipsesc maeștrii absoluți ai luptei contra discriminărilor de orice fel. Ei sunt români de origine și nu prea știu să facă nimic, în schimb emit judecăți. Strâmbe, cum mama naibii să fie altfel?

* Apocalipsa Zombie, despre care perorează americanii, e aproape, practic sunt unul dintre ei. Ce altceva să înțeleg după ce, la intrarea într-o instituție gălățeană, paznicul, după ce m-a controlat cu pistolul, mi-a transmis sec "Rece, mergeți!"?

* Evident, am încercat să-i explic că este contemporanul unei glume involuntare de proporții, dar mi-a arătat calea spre adevăr. Cu mâna stângă și fără să avem "eye contact".

* Puteam să-l atac prin șarje culturale, să-i vorbesc că mă simt nemuritor și rece, vorba poetului, sau că, paradoxal, am devenit muritor și rece. Mi-a fost teamă, ca la fazan, că mă va închide cu vreo replică zglobie. "Băi, redundantule, fugi d-aici!", asta să-mi fi răspuns și m-aș fi retras din viața publică. Ce bine că m-am abținut!

* Un mare brand din fauna mâncării rapide a postat acum două zile, adică pe 8 Martie, că locul femeii este în bucătărie. N-am înțeles-o pe asta - doamna nu mai încape în patul conjungal sau ce?

* Conform unei legi de ultimă oră, americanii complet vaccinați (sic!) se pot întâlni în grupuri mici, fără măști, în interiorul locuințelor. Trebuia să existe o lege și pentru așa ceva? E clar, distanța aia de o sută de ani dintre civilizația lor și Miorița s-a scurtat dramatic.

* La noi, în România, ecuația e mult mai simplă. Dacă tot vii la bairam, trebuie să aduci și tu ceva, măcar o sticlă. Altfel, data viitoare, n-o să mai pupi petrecere.

Citit 798 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.