Ospitalitate gazetărească

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Caricatura din Charlie Hebdo, din această săptămână, e savuroasă. Mă refer la imaginea de pe copertă, n-am abonament pentru a citi întreaga publicație. E o ironie pe care nu mulți o vor pricepe. Apropo, România mai dispune de vreo gazetă de acest gen, vreun Cațavencu sub vreo formă? L-aș fi întrebat pe domnul Dinescu, dar e la o gargară cu filozofii.

* Caricatura din celebra revistă franțuzească ne-o arată pe regina Marii Britanii călare pe Meghan Markle, cu genunchiul pe gâtul acesteia. Titlul e sub forma unei întrebări: "De ce n-a mai rămas Meghan în Regatul Unit?" Replica vine de la nepoata prin alianță a suveranei: "Pentru că nu mai puteam respira." Cinstit, mă minunez că mai sunt permise asemenea glume într-o epocă în care libertatea de exprimare - cel puțin în online - se traduce simplu: blochează-l și suspendă-i contul! E drept că între Statele Unite și Uniunea Europeană e un oarecare decalaj...

* Pe toate canalele a circulat informația conform căreia într-un apartament din București ar fi fost depistate, petrecând, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o sută de persoane. Am câteva remarci la purtător. M-aș scutura de ele, mă împovărează:

1. Ce hal de apartament e acela care poate găzdui două autocare de oameni? Sau poate că vorbim despre o vilă, o proprietate... S-ar schimba nuanțele și nu numai ele.

2. Pare o reclamă special concepută pentru Occident. Nene, investiți în Micul Paris, capitală europeană - fiți atenți la ce apartamente există aici, intri cu familia, colegii, dușmanii și prietenii! Asta înseamnă ospitalitate românească. Sau prostie gazetărească.

* Mi-au trecut prin fața ochilor fotografii cu Nicușor Dan, primarul Bucureștiului. Înțeleg că e o modă planetară să fii la cuțite cu frizerul, dar nici în acest fel. Îl știți pe Vlad Craioveanu, care prin anii 2000 făcea paradă cu palmierul său de pe creștet? Eh, Vlăduț chiar era simpatic, avea un șarm aparte.

* Au trecut Premiile Grammy, dar am avut alte preocupări. Am impresia că nici pe timpul Oscarurilor nu voi fi lipsit de sarcini. Așa să-mi ajute Cel de Sus!

Citit 722 ori Ultima modificare Luni, 15 Martie 2021 20:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.