Aplauze de focă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* A mai trecut o Zi Mondială a Teatrului, încă mai e denumită astfel o asemenea activitate. Cui îi trebuie, s-ar întreba cetățeni responsabili precum Mândruță? Și nu e doar rodul imaginației subsemnatului, Lucică a și comentat acum câteva luni că nu e nicio șmecherie cu teatrul, cu artele, cu muzica. Se poate trăi și fără ele, în această zonă a jonglat ziaristul care îi ținea cândva microfonul lui Silviu Brucan. Și, culmea, mulți l-au felicitat, focile l-au aplaudat furtunos. Dacă unii dintre profesioniștii "de pe scândură" au avut ceva de comentat, punându-se oarecum curmeziș traseului oficial, au fost etichetați drept paria. A gândi sau a-ți folosi cu adevărat materia cenușie a devenit un sport nefrecventabil. Dacă nu e promovat de Raed, nu e bun.

* Apropo de Ziua Teatrului, președintele Senatului, Anca Dragu, a făcut o declarație senzațională: "Creativitatea și talentul au ajutat actorii să se reinventeze în această perioadă tulbure". Da, bine punctat, doamnă! Mulți au trecut la bucătărie sau fac taximetrie. Numai talentul îi putea obliga să ajungă la volan și să gâdile maimuța, dacă înțelegeți argoul. E legală această practică. Până te prinde Poliția.

* În weekend s-a serbat și Ziua Pământului, acel moment ipocrit până la capătul Căii Lactee. Românii și nu numai ei au stins lumina timp de o oră sâmbătă seară, în vreme ce în China (o țară în care industria nu-și permite să doarmă niciun minut) și în alte zone ale globului energofagii au tras ca nebunii. Da, și eu am stins lumina. La grupul sanitar. Ca să le aprind pe toate din sufragerie. Toate! E un gest simbolic și din partea mea, trebuie să recunoașteți.

* Președintele Iohannis a dat un mesaj în acest sens, dar n-a mai făcut-o pe Facebook, ci pe Instagram. E cool șeful de la Cotroceni. Aș vrea să văd dacă poate schia pe întuneric - e posibil să se descurce. Eu și cu sania îmi rup vreo cinci coaste.

* Mă întreabă un site de știri, nu știu ce l-o fi apucat: "Unde poți merge în aprilie, iar cazarea să te coste sub 100 de lei pe noapte?" Păi, acasă, nu-i așa? Aha, deci este o întrebare-capcană. Totuși, până și rămânerea la domiciliu s-a scumpit foarte mult.

Citit 772 ori Ultima modificare Duminică, 28 Martie 2021 22:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.