Și despre ipocrizie

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Dacă mișcările #Rezist de acum câțiva ani au fost considerate reacții firești, spontane ale neamului (Nota Bene - am participat la unele dintre ele, fără să mă fi angajat nea Georgică Soros), cu toate că de câteva ori s-a sărit calul, nu înțeleg de ce acum vorbim doar despre acțiuni legionare bine orchestrate și despre derbedei. Tratez imparțial problema. Din imaginile postate pe Facebook, am văzut pe modul "revoltă" destui cetățeni onorabili din mediul privat, proprietari de restaurante, hoteluri, artiști, inși care susțin bugetul de stat și care, de un an de zile, sunt în șomaj sau în pragul falimentului. Dreptul de a nu accepta orice măsură a guvernanților a fost câștigat în urmă cu trei decenii, oricât de mult ne plânge ADN-ul după mâna forte a unui Tătuc.

* Inși care au aruncat și spart geamuri am văzut și la protestele din alte țări occidentale, la fel cum s-a întâmplat la marele miting din 10 august 2018, dosar păpat de lup, între timp. Nu-i nimic wow, e și despre aceste lucruri la mișcările de stradă. În 2017, când mă aflam printre protestatari, nu citam din Psalmi, mai scăpam și expresii de peluză. Arghezi era cu noi.

* O spunea Ion Rațiu, noi n-aveam habar ce-i democrația. Orbecăim și în 2021, nu știu dacă o vom conștientiza cum trebuie, după atâta amar de comunism, chiar și deghizat după Revoluție. "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!", afirma cel de papionul căruia se râdea, într-o incultură post-bolșevică, prin 1990. Mai grav e să citesc părerile unor confrați care aveau un an sau doi la dispariția lui Ceaușescu, inși care propovăduiesc litere de lege din Codul Penal. De ce e atât de grav acum să te revolți că la ora 20,00 trebuie să fii în casă, iar fix acum un an, la declararea pandemiei, Iohannis, Orban și Cîțu se jucau de-a anticipatele? Pentru ei, virusul nu părea amenințător, deși noi, ceilalți, așteptam cu înfrigurare cifrele de la ora 13,00 și ieșirile intempestive de la televizor de la 23,00, cu Tătaru, Arafat, Vela și a sa geacă de piele. Le ajunsese cuțitul la os din cauza pesedismului, se spunea, cu toate că n-ar fi trebuit să existe justificări pentru a nu respecta asprul context sanitar. Hm, or fost-a uitat acest episod penibil?

* Altfel, e trist modul în care televiziunile de știri (excepția s-a numit România TV) au evitat subiectul protestelor, difuzând Cântarea României.

Citit 809 ori Ultima modificare Luni, 29 Martie 2021 20:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.