Sedusă și amendată

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* După ce a fost plantată la Muncă, mă așteptam ca Raluca Turcan să se facă femeie gospodină, adică să aibă grijă exclusiv de orătăniile de resort. Dar ea, nu și ba. S-a apucat de plantat puieți, fără să poarte masca pe figură, așa cum scrie în legea destinată tuturor. Inclusiv ministrului Sănătății, caz tratat în rubrica de ieri. E adevărat, cu bucata de cârpă pe chip, ratezi frumusețe de zâmbet al doamnei ministru.

* Nu sunt un mitocan, ba chiar astfel m-aș duce cu chitanța la doamna Turcan: „Mă iertați că vă inoportunez, agent Lungu sunt. V-am adus amenda aceasta deoarece ne-ați zâmbit din remorca aia... Și, cum să vă spun, e vorba de o tentație în plus pentru noi, cetățenii, fie că e vorba de civili sau de uniforme. Iar eu, doamnă ministru, v-o spun cu mâna pe suflet, îmi iubesc nevasta, am și trei copii cu ea.” 

* Madam ministru a reacționat la un moment dat, e un soi de afirmație care poate fi difuzată după ora doișpe noaptea. „Vreau să fiu amendată”, a declarat Raluca, ditamai obscenitatea, în opinia subsemnatului. Aș scrie și o piesă de teatru, plecând de la această istorie vorbită: „Sedusă și amendată.” Aș avea nevoie de maximum două personaje.

* Ludovic Orban a comparat cravata cu masca: „Nu ne-am născut cu cravata la gât.” Și nici cu paharul în bufet, el poate fi ținut și cu trei degete, dacă ai dexteritate (coordonare, ar spune profesioniștii care nu mai au voie în sălile de fitness)...

* Cum era proverbul acela, domnule? Nu vorbi de cravată în casa spânzuratului! Or spânzuratul ar mai fi avut o șansă dacă ar fi descoperit papionul.

* Exemplele ar curge gârlă, probabil că Șică, fost premier la Palatul Victoria, era grăbit. Chiar mă surprinde că n-a făcut o paralelă cu tanga. Deși aceasta pare o parabolă deja înregistrată la OSIM de numitul Borcea Cristian, antreprenor.

* Mă sună ieri un amic ca să mă întrebe de ce Digi 24, par examplu, n-a amendat greșeala lui Caramitru jr., aceea cu „analfabeți funcționali”. Păi, nu și-or fi dat seama de eroare muncitorii stației, îi răspund.

Citit 595 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Martie 2021 22:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.