Dac-aș fi pentru o zi...

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* De-aș fi pentru o zi ministru (nu președinte, cum sugera melodia), mi-aș arăta disponibilitatea de a fi amendat. Sau aș cere-o, cu subiect și predicat, că așa e la modă. Poți să greșești de mai multe ori și să ceri de fiecare dată să treacă sectoristul cu chitanțierul. Ah, polițistul de proximitate sau cine mai poate să aplice o amendă fierbinte, când îți arde buza?! Ipocrizia nu e considerată contravenție.

* Le-aș da o idee unora, însă mai bine mă abțin, nu se știe cum voi evolua. Amenda pentru demnitar ar merge cu mai multe zerouri, să nu încurcăm oamenii de la butoane cu „analfabeții funcționali”.

* Costel Alexe, fost ministru, actualmente șeful CJ Iași, s-a murdărit iarăși de engleză la cavitatea bucală. Ca să nu treacă prin calvarul de a ronțăi patru-cinci cuvinte în limba lui Shakespeare (apropo, mai e de bon-ton să-l pomenesc, parcă era considerat un misogin nenorocit?!), a degajat o suită de onomatopee: „Bam, bam, bam, înțelegeți dumneavoastră!” Tipul merită mai mult, ar trebui să revină în prim-plan. Am râs prea mult de Veorica, e păcat să ne pierdem antrenamentul.

* Ar fi trebuit să încep cu altceva, doar nu joacă naționala de fotbal de prea multe ori în an. OK, a noastră, care ține mâna la inimă pe timpul imnului, nu joacă deloc, iar acum două seri a scăpat pianul pe scări. Și a ieșit o lălăială greu de comentat.

* M-am întrebat, înainte de fotbalul propriu-zis, ce caută miile de inși din tribune, la Erevan. Părea o îmbulzeală la metrou eșuată spre arena de sport, parcă ne-am dezobișnuit să vedem și alte ființe în tribune în afară de jandarmi și fotoreporteri. Al naibii COVID, îi place numai în comunitatea europeană...

* Merge de minune o întrebare la Radio Erevan: „Nu vă supărați, știți când se va prăpădi pandemia?” Aș alege un răspuns pe măsura chestiunii: „Am crezut că ați sunat ca să dați o dedicație.”

* O ciocolată oferită cadou de Regina Victoria, în urmă cu 121 de ani, a fost descoperită intactă. Ar merge de minune cu pâinea expusă la Muzeul de Istorie din Galați.

Citit 952 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 17:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.